Paolo Gentiloni, nou primer ministre d'Itàlia
Paolo Gentiloni, nou primer ministre d'Itàlia
Roma

Paolo Gentiloni accepta l'encàrrec de ser el nou primer ministre d'Itàlia, en substitució de Matteo Renzi

Sergio Mattarella l'ha convocat aquest migdia al palau del Quirinal per encarregar-li la formació d'un nou govern després de tancar la roda de consultes amb els líders parlamentaris

Actualitzat

El president italià, Sergio Mattarella, ha encarregat al ministre d'Exteriors, Paolo Gentiloni, la formació d'un nou govern. Gentiloni és l'escollit per Mattarella per rellevar Matteo Renzi com a primer ministre, que va dimitir després d'haver perdut el referèndum sobre la Constitució fa una setmana. 

El president italià, Sergio Mattarella, ha convocat aquest matí Paolo Gentiloni al palau del Quirinal després de tancar consultes amb tots els líders parlamentaris.

Gentiloni era el gran favorit per convertir-se en el nou primer ministre en substitució de Matteo Renzi, que va dimitir després d'haver perdut el referèndum de fa tot just una setmana. Llicenciat en Ciències Polítiques, Gentiloni és membre fundador del Partit Demòcrata. Ha sigut diputat des del 2001 i dues vegades ministre. Va ser ministre de Comunicacions durant el mandat de Romano Prodi i d'Exteriors amb Renzi.

En les últimes hores, Mattarella ha mantingut una ronda de consultes amb els representants dels diferents grups parlamentaris per designar un candidat a la investidura.

Rescat del Monte di Paschi

La primera decisió que amb tota probabilitat haurà de prendre el nou govern italià serà el rescat d'urgència del tercer banc del país, el Monte dei Paschi, que el govern de Matteo Renzi havia anat ajornant. D'aquesta entitat en depenen 26.000 empleats i cinc milions de clients. El banc intentava trobar inversors privats que injectessin uns 5.000 milions d'euros per salvar el banc la fallida. Com que no ha aconseguit aquests diners en el sector privat, haurà de ser l'estat italià qui ho faci.

Anar al contingut