Una piscina
Una piscina (Unsplash)

Palafrugell prohibeix fer piscines durant un any i posa 12 sancions per omplir-ne

Dotze veïns s'han saltat la prohibició de no omplir piscines i seran sancionats amb un màxim de 3.000 euros

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Palafrugell ha aprovat al plenari limitar durant un any la concessió de llicències per construir piscines al municipi. És una mesura més per afrontar la situació de sequera.

L'alcalde, Juli Fernández, diu que l'actuació respon a la voluntat d'adequar el Pla d'Ordenació Urbana en relació a les piscines i afrontar els reptes del canvi climàtic, amb la idea "d'adequar les dimensions, les fondàries i la gestió eficient de l'aigua entre altres aspectes on el paradigma urbanístic ha canviat en relació als darrers anys".

Els últims tres anys, s'han atorgat 183 llicències per a piscines al municipi.

12 sancions per omplir piscines

L'alcalde ha lamentat la falta de sensibilització d'una part dels ciutadans que no compleixen la normativa. Dotze veïns, que tenien llicència de construcció, s'han saltat la prohibició d'omplir piscines i hauran d'afrontar una sanció màxima de 3.000 euros.

La mesura se suma a l'anunciada la setmana passada de tancar les dutxes de tots els equipaments municipals i dels camerinos del teatre per reduir el consum d'aigua.

A partir d'ara, només es permetrà dutxar-se als vestidors els dies que hi hagi partit (generalment, els caps de setmana). En el cas del teatre, un cop acabin les funcions, els artistes tampoc podran fer servir les dutxes.

 

ARXIVAT A:
SequeraMedi ambientCrisi climàtica
Anar al contingut