Madrid

Pajín: "Castells es contradiu ja que rebutja els impostos però demana més recursos"

Les declaracions a Catalunya Informació del conseller d'economia Antoni Castells, dient que el govern central no agafa el toro per les banyes i oposant-se a l'anunciada apujada d'impostos, han descol·locat els socialistes, tant a Catalunya com a Madrid. Des del PSC s'han mostrat sorpresos pel seu discurs, i el ministre d'Indústria, Celestino Corbacho, li ha recordat que la Generalitat també pot agafar el toro per les banyes i prendre algunes mesures. Des del PSOE, Leire Pajín ha dit que Castells es contradiu quan s'oposa a la pujada d'impostos però demanar més finançament.

Actualitzat
La secretària d'Organització del PSOE, Leire Pajín, ha qualificat de "gran contradicció" les declaracions del conseller d'Economia, Antoni Castells, ja que primer rebutja una pujada d'impostos i "immediatament després" exigeix que el govern central garanteixi a Catalunya prou recursos.

En roda de premsa posterior a la Comissió Executiva del PSOE, Pajín ha fet extensives aquestes contradiccions a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, i a "alguns dirigents autonòmics" que parlen de no tocar els impostos però després volen que el govern "garanteixi prou recursos per poder fer front als drets dels treballadors".

Per això, Pajín els ha instat a tots a aclarir les seves pròpies contradiccions. Així mateix, la dirigent socialista ha assegurat que "coneix perfectament" la posició del PSC, que és "de suport a la política del govern i està en sintonia total amb la filosofia de la política fiscal", que encara s'està negociant amb els grups parlamentaris.

A Catalunya, el president de CiU, Artur Mas, ha celebrat les crítiques del conseller d'Economia, Antoni Castells, a l'actuació del govern central davant la crisi, però les ha estès també al tripartit, i sobretot ha recordat al conseller que disposa de 25 diputats a Madrid per intentar que l'executiu central apliqui les seves tesis.

La presidenta del PPC, Alicia Sánchez-Camacho, ha reclamat al conseller Castells que garanteixi que a Catalunya no s'apujaran aquells impostos que siguin competència del govern, i ha opinat que el titular d'Economia català ha donat una "lliçó" al president de l'executiu espanyol. Sánchez-Camacho ha recordat al govern que els dirigents del G-20 han apostat "no precisament per apujar impostos, sinó per abaixar-los o augmentar la despesa". D'altra banda, ha criticat el tripartit i CiU per desviar l'atenció amb consultes independentistes i "ignorar" que Catalunya ja té "dues províncies amb un rècord lamentable d'aturats".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut