El raper, entrevistat al "Preguntes freqüents"

Pablo Hasél sobre l'exili: "A l'estat espanyol li farà molt més mal que jo em quedi aquí"

RedaccióActualitzat

El raper Pablo Hasél descarta marxar a l'exili quan té un termini de 10 dies per ingressar voluntàriament a la presó condemnat per enaltiment del terrorisme i vexacions a la monarquia.

En una entrevista al programa de TV3 "Preguntes freqüents", Hasél ha explicat que a ell encara no li han notificat l'ordre de presó. Diu que no es presentarà de manera voluntària "davant una sentència tan injusta":

"Jo no em presentaré de manera voluntària, perquè davant una sentència tan injusta seria una humiliació que jo truqués a la porta de la presó. Jo no oposaré resistència física, però que sigui evident que els cossos de seguretat et venen a buscar per segrestar-te i empresonar-te per expressar el que sentim en cançons."

 


El raper descarta marxar a l'exili perquè, a escala política, considera que la seva lluita és més útil si es queda al país:

"Em vaig plantejar l'exili. Jo no vaig començar en aquest camí per triar el que és més còmode per a mi. Per a l'estat espanyol li farà molt més mal, perquè el desemmascara que jo em quedi aquí. Això servirà per desemmascarar l'Estat i perquè la solidaritat i la lluita continuïn."

 


Veu el seu pas per la presó com "una trinxera més de lluita" i afirma que porta temps mentalitzant-se i que "no aconseguiran que claudiqui, que em doblegui, ni que la presó em destrueixi". Considera que l'estat espanyol ha aconseguit amb casos com el seu implantar l'autocensura en altres grups musicals i tapar qualsevol veu discordant o qualsevol crítica contra la monarquia:

"Els grans mitjans aquí porten dècades blanquejant a la monarquia. Ara ja no han pogut amagar més la merda, ara que ha sortit en mitjans internacionals encara és més evident que nosaltres no estàvem exagerant, que estàvem reflectint la realitat. Per explicar fets sobre el rei emèrit que han quedat provats ens condemnen a la presó."

Pablo Hasél assegura que no es penedeix de cap de les lletres de cançons o de les piulades per les quals se l'ha condemnat i diu que no demanarà l'indult:

"No me'n penedeixo. En tot cas, em penedeixo de no haver-ho fet abans o millor. Del contingut no me'n penedeixo."

"No me'n penso penedir, no penso demanar res.  Si s'aconsegueix la meva llibertat serà per la pressió i la solidaritat als carrers i perquè aquesta pressió els obliga a posar-me en llibertat."

Mig divertit ha explicat que li ha tocat ser en una mesa electoral el 14F, però que no sap en quin lloc perquè no va arribar a obrir la notificació. Ha assegurat que, en tot cas, no hi pensa anar.

ARXIVAT A:
Pablo HasélMúsicaLlibertat d'expressió
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut