Una protesta en suport a Hasél acaba amb incidents a la delegació del govern espanyol

Més d'un miler de persones es manifesten a Barcelona contra l'ordre d'ingrés a la presó del raper Pablo Hasél

RedaccióActualitzat

Centenars de persones s'han concentrat, aquesta dissabte a la tarda, als Jardinets de Gràcia de Barcelona. Demanen la llibertat del raper lleidatà Pablo Hasél, a qui l'Audiència Nacional ha donat deu dies perquè ingressi a la presó. Sobre ell pesa una pena ferma de nou mesos i un dia de presó després que, finalment, el Tribunal Constitucional no admetés a tràmit el recurs d'empara presentat per la seva defensa.

 

Durant la marxa, les consignes més repetides han estat "Pablo Hasél, llibertat" o "La nostra millor arma, la solidaritat".
 

Després de la concentració, els manifestants han anat fins a la delegació el govern espanyol a Catalunya. Al final de la concentració un grup de manifestants ha tallat alguns carrers i han tombat i cremat alguns contenidors.

 

Els antiavalots dels Mossos d'Esquadra han dispersat els manifestants en diverses ocasions i els bombers han apagat els contenidors. Cap a dos quarts de deu de la nit, la protesta ha acabat.
 

 

A Lleida també s'ha fet una concentració en suport al raper:

La protesta ha començat a la plaça de la Catedral amb mig miler de persones i ha passat per davant les seus del PSC i del PP, abans d'arribar a la subdelegació del govern espanyol, on s'ha llegit el manifest de suport a Hasél.

La plataforma de suport al raper ha anunciat que dimecres vinent celebrarà una assemblea oberta per coordinar una resposta "contundent" i "a l'alçada de la dignitat de Hasél".

A Girona també hi ha hagut una concentració de suport.


La condemna a Hasél

Hasél va ser condemnat per la lletra d'alguna de les seves cançons i pels seus tuits amb vídeos a les xarxes socials, que, segons la sentència, incitaven a la violència, i també per fer suposats comentaris d'"enaltiment del terrorisme" i "vexatoris" contra la monarquia i la policia.

 

 

ARXIVAT A:
Llibertat d'expressió Pablo HasélMúsica
Anar al contingut