Oviedo

Oviedo talla el trànsit a l'accés per l'autopista durant tres dies per l'alta contaminació ambiental

El govern municipal va decretar diumenge les restriccions perquè es va detectar una concentració de partícules en l'aire que fregava l'incompliment de la normativa

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament d'Oviedo mantindrà tallat el trànsit a l'accés a la ciutat per l'autopista fins al migdia per l'alta contaminació ambiental. El govern municipal va decretar diumenge les restriccions perquè es va detectar una concentració de partícules en l'aire que fregava l'incompliment de la normativa europea.

Segons els tècnics de la Conselleria de Medi Ambient, el trànsit rodat és la causa principal del problema, i per això l'executiu asturià va instar l'Ajuntament a prendre mesures.

El govern del principat assegura que durant el 2015 s'ha superat trenta-una vegades el valor màxim de partícules, però algunes organitzacions ecologistes diuen que això ha passat més vegades i acusen la Conselleria de Medi Ambient d'eliminar les dades més negatives.

Tot plegat coincideix amb la recta final de la Cimera del Clima que es fa a París, d'on s'espera que surtin compromisos concrets per fer front al canvi climàtic. Aquest diumenge, setze països es van aliar per dotar de més ambició l'acord que s'ha de firmar aquest divendres. Sobre la taula es van posar propostes de reducció de les emissions a llarg termini. Per exemple: la descarbonització de l'economia global, la neutralitat climàtica o el reconeixement d'un augment de les temperatures no més enllà del grau i mig com a "fita desitjable", mentrestant, la Xina manté l'alerta màxima per contaminació.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut