Arnaldo Otegi felicita la societat i les institucions basques per la seva implicació en l'entrega d'armes d'ETA
Baiona

Otegi: "La d'avui és una bona notícia excepte per als enemics de la pau"

El líder abertzale emmarca l'entrega d'armes d'ETA en un nou context global i reclama abordar temes pendents com la dispersió dels presos i la reparació de la memòria de les víctimes

RedaccióActualitzat

El líder de l'esquerra abertzale, Arnaldo Otegi, ha valorat de forma molt positiva l'escenificació de l'entrega de l'arsenal d'armes d'ETA d'aquest matí. Ha dit que és un gran dia per a la societat del País Basc:

"Avui és un dia en què podem celebrar que una organització armada ha deixat d'estar armada. La d'avui és una bona notícia excepte per als enemics de la pau. I per això volem transmetre la màxima felicitació al poble basc perquè avui hem fet un nou pas en el camí de la pau i la llibertat del nostre país."

Otegi ha dit que no es pot entendre el desarmament d'ETA sense els processos similars que han passat a Irlanda o Colòmbia en el marc d'un nou context global a escala mundial. Ha dit que el País Basc està en la direcció correcta que marca la història en aquests moments.

"Estem davant d'una bona notícia, no només per a la societat basca, sinó per al conjunt de persones que al món lluiten per la justícia, la pau i la llibertat."

Ha felicitat la societat i les institucions basques i també la comunitat internacional per la seva implicació en el procés. Assegura que ara s'obre un nou escenari en què cal abordar temes pendents com la situació de dispersió dels presos d'ETA, la desmilitarització i també la reparació de la memòria de les víctimes. Demana a tots els implicats que estiguin a l'altura de les circumstàncies.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut