Orriols uneix immigració i seguretat en una regidoria a Ripoll i vol eliminar el Consell de Dones

En el ple del cartipàs, l'oposició ha criticat durament el nou govern d'extrema dreta i les primeres mesures que ha pres

El govern d'extrema dreta d'Aliança Catalana a Ripoll ja ha començat a prendre decisions. El primer ple, el de l'aprovació del cartipàs, ha servit a l'alcaldessa Silvia Orriols per fer palès quines són les seves línies de treball.

En un dels punts més polèmics de la sessió d'aquest dimecres a la tarda, Orriols va crear una nova regidoria en què, de manera inèdita, vincula seguretat i immigració. A més, la cartera l'assumirà en exclusiva ella mateixa, tot i que les competències en immigració no són municipals.

La proposta va tirar endavant només amb els vots a favor dels 6 regidors d'Aliança Catalana i els vots en contra de tota l'oposició, que no descarta una moció de censura després del fracàs de les negociacions per formar un govern alternatiu a la capital del Ripollès.

Sobre les funcions concretes de la regidoria, Orriols va admetre que encara estan "a les beceroles". "De moment només hem tingut converses amb la policia local per mirar de destriar-ho, tenim pendent reunir-nos amb el cap de Mossos d'Esquadra", va detallar.

"Quan haguem fet totes aquestes reunions seguirem el nostre programa electoral i intentarem anar aplicant les mesures que fan referència a seguretat i immigració," va explicar Orriols en resposta a les preguntes d'ERC.

Orriols va admetre que la regidoria que ostentarà està tot just "a les beceroles" (CCMA)

La capital amb menys delictes de Catalunya

Durant el debat, Manoli Vega, de Junts per Ripoll, va recordar a Orriols que Ripoll és "la capital de comarca amb menys delictes de Catalunya, i això és evident. Suposo que li deu haver dit el cap de Mossos i el cap de policia [local]".

Chantal Pérez, la portaveu dels republicans, va retreure a la nova alcaldessa que "si hi ha una regidoria d'immigració, hauria de ser des d'un punt de vista inclusiu, comunitari i intentar que hi hagi bona convivència a la vila, i no tot el contrari, que és fomentar divisions entre les persones des de la batllia".

En la mateixa línia, Enric Pérez, del PSC, va lamentar que fer una "associació d'idees" entre immigració i seguretat "és pervers". "Crec que les persones de bé que són immigrades, que treballen i que es guanyen la vida en aquest país es mereixen el respecte de no associar-les amb delinqüents", va apuntar.


El Consell de Dones, també en el punt de mira

L'altre punt polèmic del ple va ser el Consell de Dones, amb representants municipals i format per entitats i associacions de Ripoll per promoure polítiques feministes. L'alcaldessa el vol donar de baixa:

"Si es tracta d'abordar violències de gènere, ja hi ha administracions que fan campanyes amb més pressupost i, per tant, amb més incidència que no pas aquest Consell de Dones, que jo el veig clarament com una guingueta partidista."

Des de l'oposició, ERC recordava a Orriols que el Consell agrupa "més de 30 associacions i entitats a Ripoll". "Digui'm vostè quina comissió o associació té aquest volum d'entitats a dintre", es preguntava Chantal Pérez, que també va recordar com el Consell de Dones va rebre tot just uns 2.000 euros de l'Ajuntament.

Junts, el PSC, ERC i la CUP asseguren que seran exigents des de l'oposició. No s'han posat d'acord per consensuar una moció de censura, però no descarten posar-la sobre la taula.

 
ARXIVAT A:
Extrema dreta
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut