Oriol Junqueras
Oriol Junqueras

Junqueras vol ser cap de llista d'ERC a les eleccions europees per denunciar la repressió

El líder d'ERC diu que "és la millor manera de no fer efectiva la repressió que ens volen imposar"

Actualitzat

L'exvicepresident del govern Oriol Junqueras ha anunciat que vol encapçalar la llista d'ERC a les eleccions europees del pròxim mes de maig. Ho ha fet a través d'una carta a la militància que ha llegit el vicepresident adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, des de la presó de Lledoners, on està empresonat Junqueras.

El líder d'ERC justifica presentar-se a les europees per "no fer efectiva la repressió que ens volen imposar", i en aquest sentit, afirma que vol continuar lluitant per la llibertat de Catalunya i defensar els seus drets polítics i de tots els represaliats.

"Vull continuar lluitant, com ho he fet sempre, per la llibertat del meu país. Vull defensar els meus drets polítics i els de tots els represaliats, que és allò que ens volen arrabassar, i per això he decidit presentar-me a les eleccions europees. És la millor manera de no fer efectiva la repressió que ens volen imposar.

Presentar-me a Europa és la millor manera de denunciar el retrocés democràtic i la repressió de l'estat espanyol. Després de reflexionar-ho personalment i compartir-ho amb els companys que estan patint la repressió, em sento amb força i coratge per encapçalar la candidatura d'Esquerra Republicana a les eleccions europees del maig del 2019, sempre que així ho consideri el partit."

 

"Internacionalitzar la causa de la llibertat, de Catalunya, i denunciar la causa general contra l'independentisme, que ha esdevingut una causa general contra la democràcia, és avui més necessari que mai. Defensar el dret a votar, com va succeir l'1 d'octubre, i denunciar un judici que no serà just, és avui imprescindible. Mostrar a Europa les debilitats i les vergonyes del regne espanyol és avui més important que mai."

 

I afegeix:

"Porto gairebé 11 mesos a la presó i continuo absolutament orgullós del que va fer el nostre poble aquell dia. Fer un referèndum no és cap delicte, voler un canvi polític per al meu país i posar la decisió en mans dels seus ciutadans no és cap delicte. I la repressió, evidentment, no és cap solució."

 

ARXIVAT A:
EleccionsProcés català
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut