Barcelona

Òmnium aposta per una campanya unitària pel "sí" al referèndum

RedaccióActualitzat

Òmnium dona el tret de sortida per la campanya que l'entitat sobiranista impulsarà per demanar el "sí" en el referèndum. La campanya, anomenada "Cap al Referèndum i la República catalana" s'ha decidit en l'Assemblea General Ordinària que s'ha fet aquest dissabte i on s'ha marcat el mes d'abril com la data en què es posarà en marxa.

Fins llavors, Òmnium fa una crida perquè es trobin els diversos agents implicats per acabar-la de definir.
Segons el seu president, l'objectiu és que sigui una gran campanya unitària i aglutinadora que reculli les diferents sensibilitats del món sobiranista.

L'Assemblea també ha decidit el pla de treball i el pressupost del 2017, que ha augmentat fins a quatre milions i mig d'euros, amb l'assistència de prop de 500 socis, segons ha informat en un comunicat.

Un acte que ha estat clausurat pel portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, Joan Ignasi Elena, que ha destacat que "no hi ha cap impediment legal que impossibiliti el referèndum. Si no es fa és per culpa d'una decisió política".

Per això, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ha assegurat per la seva banda que "votar és la gran lluita compartida de la Catalunya del 2017 i, per això, des d'Òmnium, apostem fermament per fer una campanya unitària per al 'sí' que aglutini tots els agents sobiranistes i tots els demòcrates".

En la trobada al Casinet d'Hostafrancs, Cuixart ha remarcat "el compromís insubornable amb el referèndum i la construcció de la República catalana", per això ha anunciat que l'entitat posarà "tots els seus recursos" al servei del referèndum.

També ha incidit en la necessitat de "defensar les institucions i els càrrecs electes", ja que "la democràcia i la llibertat d'expressió estan en perill constant i fa falta una mobilització permanent i una resposta serena i ferma", ha assenyalat el president d'Òmnium.

Sobre la declaració judicial de l'expresident Artur Mas i les conselleres Irene Rigau i Joana Ortega a causa del 9-N, que es durà a terme el pròxim 6 de febrer, Cuixart ha opinat que "es demostra una vegada més que l'operació diàleg de l'Estat és una farsa":

"Jutjar i inhabilitar representants polítics per posar urnes és un despropòsit que no podem tolerar. Si no volem seguir vivint en una autonomia intervinguda per la justícia espanyola, no podem quedar-nos quiets. La unitat és la nostra principal arma".

Anar al contingut