Obren el Machu Picchu només per a un turista japonès que feia set mesos que s'esperava
Jesse Katayama, tot sol al Machu Picchu (Reuters)

Obren el Machu Picchu només per a un turista japonès que feia set mesos que s'esperava

El jove de 26 anys, atrapat al Perú a causa de la pandèmia, ha pogut visitar tot sol la ciutat inca, tancada al públíc des del març

RedaccióActualitzat

Jesse Katayama, un ciutadà japonès de 26 anys, ha tingut la sort i el privilegi de poder-se passejar tot sol per la ciutat inca del Machu Picchu.

Aquest impressionant jaciment arqueològic, construït fa més de 500 anys i declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1983, és el lloc més visitat del Perú. Habitualment el visiten fins a 4.000 persones al dia que, al cap de l'any, sumen 1,5 milions de turistes.

Katayama, tanmateix, hi ha pogut passejar tranquil·lment, escoltant el silenci d'aquest indret sagrat, sense que ningú hagi destorbat la seva visita, perquè els responsables turístics de la regió de Cusco han obert el Machu Picchu... només per a ell.

 

Katayama, amb José Bastante, cap del parc del Machu Picchu (Reuters)


L'únic acompanyat que ha tingut és José Bastante, el cap del parc.

"La primera persona sobre la Terra que torna al Machu Picchu després del confinament soc jo!", ha escrit Katayama al seu compte d'Instagram.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

マチュピチュキタァァァァァァァァァァァァァァァァァァ‼️‼️‼️ この前の新聞見てくれて 「頑張って」「応援してる」 「なんでも頼って」 「マチュピチュの俺の家タダで使ってええよ」 「マチュピチュ開いたらタダでガイドしたる」 「マチュピチュ村の村長に行ける様に言っとくわ」 ペルーの人達、ペルーに住んでる日本の人達から沢山メッセージもらいました😂 もう行けへんやろなと思ってたけど、皆さんが村長、政府に頼んでくれて 超特別に行かせてもらった👏🏽笑 ペルーの人達みんな優しすぎるぅ〜くぅ〜 本当にありがとうございます!! 村長と一緒にマチュピチュいった人今までおらんやろ笑 閉鎖後、1番最初にマチュピチュ行った地球人は俺だぁぁぁぁぁ🔥🔥🔥 #世界一周 #バックパッカー #27ヵ国目 #ペルー #マチュピチュ #貸し切り #村長のガイド付き #村長ごっつ男前 #トムクルーズ似なんよ #ミッションインポッシブルなんよ #peru #machupicchu #lastsamurai

A post shared by Jesse Katayama (@jessekatayama) on

 

També ha explicat la seva visita a Facebook, i ha fet un vídeo agraint haver pogut realitzar aquesta visita que tenia tantes ganes de fer i que havia previst fer al març, durant el que comptava que seria una breu visita al Perú.

 

 

Amb el títol "Somni complert!", el vídeo s'ha publicat en un compte de Dircetur, la Direcció General de Comerç Exterior i Turisme de la regió de Cusco. 
 

Set mesos d'espera

El Machu Picchu està tancat al públic des del mes de març, a causa de la pandèmia de Covid-19, com la resta de monuments i llocs del Perú que cada any atrauen desenes de milers de turistes.

Katayama havia comprat una entrada per visitar el Machu Picchu pocs dies abans que es declarés l'estat d'emergència sanitària que també va fer tancar les fronteres del país.

S'ha passat gairebé set mesos confinat a la ciutat d'Aguas Calientes, un dels punts d'accés al Machu Picchu.

 

La ciutadella inca del Machu Picchu és el lloc més visitat del Perú (EFE)


Des d'aquí va escriure una carta al ministre de Cultura, Alejandro Neyra, demanant-li poder visitar la ciutadella inca abans de tornar al seu país.

Al final, la seva petició ha estat atesa, i ho ha pogut fer aquest dissabte, 10 d'octubre, quan encara falten unes quantes setmanes per a la reobertura de la ciutadella inca més coneguda del món, que Neyra ha anunciat que segurament serà al novembre.

Quan obri les portes, està previst que ho faci a un 30 per cent de la seva capacitat habitual.
 

Mortalitat rècord per Covid

Amb 33 milions d'habitants, el Perú és l'únic país del món, juntament amb San Marino, que té més de 100 morts per Covid-19 per cada 100.000 habitants.

És el vuitè estat en nombre de contagis, més de 851.000, i el setè en nombre oficial de morts, més de 33.350. 

ARXIVAT A:
TurismeCoronavirus
Anar al contingut