La platja del Bogatell (Núria Balaguer)

Obre la temporada de platja a Barcelona, amb menys sorra per a banyistes i esportistes

Es reactiven els serveis de socorrisme, lavabos i dutxes i també el sistema semafòric web per consultar l'ocupació de les platges

Actualitzat

Amb l'arribada del bon temps i la Setmana Santa, aquest cap de setmana s'ha activat oficialment la temporada de bany a les platges de Barcelona. Es tornen a posar en marxa els sistemes que es van estrenar l'estiu passat, per garantir la distància i evitar la propagació de la Covid,

L'Ajuntament de Barcelona reactiva el sistema de semàfors per consultar amb antelació, a través del web, l'ocupació de les nou platges i la zona dels Banys del Fòrum. Per reforçar la informació, també hi haurà vint informadors a peu de sorra.

També tornen a funcionar els serveis de salvament i socorrisme, lavabos públics i dutxes, i es netejarà més sovint la sorra, així com la superfície del mar.

La platja de la Mar Bella és una de les més afectades per la falta de sorra (Núria Balaguer)

Falta sorra

L'aforament a les platges és limitat, amb el problema afegit que hi ha menys espai a repartir: la manca de sorra que s'arrossega des del temporal Gloria.

Les platges de la Mar Bella, Llevant i la Barceloneta són les més afectades per la falta de sorra.

El regidor d'Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Eloi Badia, ha reclamat que es reposi la sorra que s'ha perdut de manera natural.

 

L'Ajuntament, en un comunicat, explica que la "temporada mitjana" de bany s'allargarà fins al 5 d'abril i tots els caps de setmana d'abril i maig, fins que comenci la temporada alta, entre el 29 de maig i el 12 de setembre.


Vòlei i altres esports

Amb la pandèmia, les platges han tingut un paper destacat com a espai per fer esport a l'aire lliure, especialment el voleibol, amb pistes senyalitzades.

Les pistes de voleibol ocupen molt espai de les platges (Núria Balaguer)

També s'han marcat quatre zones per a la pràctica lliure de l'esport a les platges de Sant Miquel, Somorrostro, Nova Icària i Bogatell, amb horari lliure.

Per a la pesca recreativa, s'ha habilitat una àrea delimitada senyalitzada amb un tancament perimetral a la platja de la Barceloneta en horari de 19.00 a 21.00.
ARXIVAT A:
Ajuntament de Barcelona
Anar al contingut