Barcelona

Noves marees a Barcelona i Lleida per reclamar pensions dignes

RedaccióActualitzat

Un miler de persones, segons la Guàrdia Urbana, s'han manifestat aquest matí pel centre de Barcelona per reclamar unes pensions dignes.

La marxa, convocada per Marea Pensionista, l'encapçalaven els taxistes del sindicat Élite Taxi, que han volgut mostrar així el seu suport als pensionistes.

 

 

Darrere una pancarta contra el Pacte de Toledo, els manifestants han arribat fins a la delegació del govern espanyol a Catalunya, on han llegit un manifest en defensa del sistema públic de pensions.

Un dels eslògans més corejats ha estat: "Governi qui governi, les pensions es defensen".

Domiciano Sandoval, de Marea Pensionista, explica les principals reivindicacions:

"Volem que les pensions es revaloritzin mitjançant una llei perquè els partits polítics del govern no juguin amb el vot dels pensionistes. També volem que la pensió mínima comenci a pujar ja de forma immediata fins als 1.084 euros que diu la Carta Social Europea que necessita una persona per viure dignament a Europa. I, per últim, volem que es comenci a posar el fil a l'agulla a la diferència de gènere entre homes i dones."

A Lleida, la Marea Pensionista ha reunit prop d'un centenar de persones que han recorregut part del centre de la ciutat per reclamar un sistema públic de pensions digne. Han fet proclames com "Sense pensió, no hi ha calefacció".

 

 

ARXIVAT A:
Pensions
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut