Nova York

Nova York s'avança a Sant Jordi amb un acte en una de les principals llibreries de la ciutat

A les portes de la celebració de Sant Jordi, Nova York s'ha avançat aquest diumenge a la celebració de la festa dels llibres i les roses. Unes 200 persones s'han aplegat a l'acte, organitzat per la Fundació Catalunya Oberta i el Catalan Institute of America. La festa se celebra des de fa 4 anys i s'ha batejat com a "Books and roses". A Catalunya, per aquesta edició de Sant Jordi, el Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya espera igualar les vendes de l'any passat, quan es van facturar 20 milions d'euros.

Actualitzat
La celebració del Sant Jordi a Nova York ha consistit en un acte institucional que ha tingut lloc aquest diumenge a la tarda. S'hi ha presentat el llibre del professor de la Universitat de Colúmbia, Alexander Alan, titulat "Catalunya, one nation, two states".

També s'hi ha celebrat un concert de jazz i un bufet de menjar típic català. Tampoc hi han faltat les roses i els llibres i s'ha explicat la llegenda de la rosa i el drac als més petits a través d'una representació musical.

L'acte s'ha realitzat en una llibreria de Nova York, on el president del Catalan Institute, Joan Salavedra, ha destacat que el principal objectiu de la celebració és "vendre Catalunya als novaiorquesos i que puguin conèixer la cultura catalana". 

Els autors favorits

A Catalunya, dijous que ve, diada de Sant Jordi, 400 parades ompliran els carrers i places de Catalunya, la meitat, a Barcelona. Segons el Gremi de Llibreters de Barcelona i Catalunya, la narrativa, el llibre infantil i juvenil i els llibres que parlen de la crisi seran els més venuts. 

Entre els favorits per encapçalar el rànquing de vendes, la novel·la favorita és "El silenci", del periodista Gaspar Hernández, guanyadora del Premi Josep Pla, i la trilogia del suec Stieg Larsson. Pel que fa al llibre infantil i juvenil, que també es ven molt per Sant Jordi, els més esperats són els de Stephanie Meyer i Geronimo Stilton.

El Gremi espera assolir el mateix volum de vendes que en l'edició passada que va ser de 20 milions d'euros. Asseguren que la crisi no està afectant el món del llibre i que el volum de vendes dependrà molt del temps que faci.











ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut