L'actor Gérard Depardieu
La periodista que ha denunciat Depardieu tenia 23 anys quan van passar els fets (Wikimedia Commons/Siebbi)

Una altra denúncia per violació contra Gérard Depardieu, ara d'una periodista espanyola

Ruth Baza ha denunciat l'actor francès per uns fets que van passar el 1995 quan li feia una entrevista per la revista "Cinemanía"

Actualitzat

La periodista espanyola Ruth Baza ha denunciat l'actor francès Gérard Depardieu per violació. La nova denúncia contra l'actor s'ha presentat davant la policia de Torremolinos, a Màlaga, en relació amb uns fets ocorreguts el 1995. Baza, que aleshores tenia 23 anys, entrevistava Depardieu a París per la revista especialitzada "Cinemanía". La denúncia la va presentar dijous de la setmana passada,

Segons la periodista, Depardieu la va agredir sexualment amb un comportament tipificat com a violació segons la policia, que n'ha informat les autoritats franceses.

Baza ha parlat d'uns fets "sense cap consentiment" i ha dit que es va quedar "paralitzada" durant els fets, que segons ha explicat van tenir lloc a les instal·lacions de l'antiga productora Roissy Films.

La periodista ha declarat que va oblidar "completament" el que va passar fins que va llegir la investigació publicada pel portal informatiu Mediapart a l'abril en què tretze dones acusaven l'actor de violència sexual. Aquest article va provocar, diu, "un detonant interior" i "flaixos" de memòria, corroborats per notes personals del moment.
 

"Fa avergonyir França"

Justament aquest cap de setmana, la ministra de Cultura francesa, Rima Abdul Malak, ha dit que l'actor "fa avergonyir França" i que podria perdre la Legió d'Honor que té des del 1996. Fa uns dies es van filtrar fragments d'un documental encara no estrenat on l'actor feia comentaris sexistes i obscens. De moment, la seva figura ha estat retirada del museu de cera de París.

La denúncia coincideix també amb la notícia del suïcidi a principis del mes de desembre d'una altra presumpta víctima de Dépardieu: l'actriu Emmanuelle Debever.  

ARXIVAT A:
FrançaAgressió sexualCinema
Anar al contingut