Nova denúncia contra el fundador dels escoltes de Montserrat per abusos a un menor
Nova denúncia contra el fundador dels escoltes de Montserrat per abusos a un menor
Monistrol de Montserrat

Nova denúncia contra el fundador dels escoltes de Montserrat per abusos a un menor

Un home, que ara té 55 anys, explica que el monjo Andreu Soler li va fer tocaments la primera nit que va passar al monestir

RedaccióActualitzat

Segona denúncia d'abusos sexuals a menors que hauria comès el germà Andreu Soler del monestir de Montserrat. Ricard Zamora explica avui al diari "Ara" que el monjo li va fer tocaments quan en tenia 15.

El testimoni del Ricard, que ara té 55 anys, obre un altre capítol en el cas dels abusos sexuals que presumptament hauria comès Andreu Soler, fundador del moviment escolta de l'abadia de Montserrat.

Ricard Zamora ha explicat a TV3 que, la primera nit que va dormir a Montserrat, el monjo es va ficar al seu llit i li va tocar els genitals.

"Havent sopat, cadascú se suposava que anava a dormir, i érem ell i jo únicament. Jo me'n vaig a la meva cel·la, m'estiro i em poso a dormir. Aleshores, m'entra a dintre el llit i em va explicant coses i em comença a fer tocaments. Jo, amb la incomoditat, reacciono a temps i el faig fora. Ell em fa cas."

Els fets haurien passat fa 40 anys. El monjo Andreu Soler va morir l'any 2008.

Ricard Zamora estava allotjat al monestir, on el van enviar els seus pares per intentar redreçar-lo d'una adolescència complicada i va quedar sota tutela del germà Andreu. Després dels abusos, explica que va decidir escapar del monestir, va baixar muntanya avall fins arribar a Monistrol i després a casa seva a Sabadell.

"Tot seguit, vaig agafar la bossa i em vaig escapar per la finestra."

És el segon cas de denúncia als mitjans d'abusos sexuals del mateix monjo després de les revelacions d'un altre home que era escolta de Montserrat en la seva joventut, Miguel Hurtado.

L'ara denunciant diu que no ha viscut els anys posteriors de manera traumàtica.

"Vaig tenir aquella nit de xoc, però vaig saber superar l'experiència sense cap mena de seqüela."

Però sí que lamenta no haver fet públic el seu cas abans. Un amic de la família assegura que van explicar el cas a l'abadia, però Montserrat no en té constància. El monestir ha creat una comissió independent encarregada d'estudiar possibles casos d'abusos sexuals a menors que afectin la seva comunitat.

El papa Francesc, de viatge a Panamà, s'ha reunit amb cinc joves dels diferents continents a qui reconeix que l'Església no ha sabut escoltar els casos d'abusos sexuals de capellans a tot el món. Els ha definit com a crims horribles que l'Església no es pot permetre.

ARXIVAT A:
Pederàstia Abadia de MontserratMenorsAgressió sexualEsglésia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut