Barcelona

Nous testimonis del Palau diuen que no coneixien el desviament de fons

Els quatre nous testimonis que han declarat davant del jutge que investiga el desviament de fons del Palau de la Música han assegurat que no coneixen les empreses que presumptament han cobrat més d'un milió d'euros de la institució de manera irregular. Els testimonis, entre els quals hi havia la secretària de l'exdirectora general del Palau, han dit que mai han sentit noms com News Letter, Letter Graphic o Hispart, que haurien cobrat a través de transferències bancàries i talons per diverses feines de "mailing". Fonts pròximes a la investigació vinculen l'activitat d'aquestes empreses a diverses campanyes electorals tant del PSC com de CiU.

Actualitzat
Al jutjat d'instrucció número 30 de Barcelona han declarat com a testimonis pel "cas Palau" la directora de Serveis del Palau de la Música, una administrativa de l'àrea encarregada de gestionar els patrocinis, així com la que va ser secretària de Rosa Garicano ‒exdirectora general‒ i un conserge que també treballava com a xofer. Malgrat la seva vinculació amb l'àrea econòmica i administrativa del Palau de la Música, tots ells han declarat que no havien sentit parlar de les empreses New Letter i Letter Graphic, dedicades a la bustiada i el màrqueting directe, ni d'Hispart, encarregada de muntatges audiovisuals. En total, aquestes empreses van facturar més d'un milió d'euros a l'entitat per treballs no justificats.

Respecte a la relació amb els patrocinadors del Palau de la Música, una de les testimonis ha indicat que l'exdirectora financera i imputada Gemma Montull era l'encarregada dels convenis amb les empreses i que des que el 2004 va entrar a l'entitat va assumir directament els tractes amb Ferrovial, de les aportacions de la qual es podrien haver desviat uns 2 milions d'euros.

A diferència dels testimonis de dies anteriors, els administratius del Palau que han declarat aquest dilluns han negat que es pagués en diner negre els artistes que actuaven al recinte o les dietes dels intèrprets, com sempre han mantingut Fèlix Millet i la seva mà dreta, Jordi Montull.

Entre els testimonis d'aquest dilluns figura el conserge i xofer del Palau que va treure del Palau de la Música de forma clandestina unes bosses d'escombraries amb documentació de l'entitat que posteriorment van ser trobades pels Mossos en un pis propietat de Jordi Montull. El testimoni ha assegurat que va ser el cap de recepció qui li va encarregar extreure els documents del Palau de la Música i que ell es va limitar a treure les bosses d'escombraries, que ja estaven preparades, sense alterar res.

El xofer també va rebre diverses vegades l'encàrrec d'anar a cobrar xecs al banc, segons ha dit per ordre de l'excap de Comptabilitat Rosalia Inglés, predecessora de Gemma Montull al capdavant de l'àrea financera del Palau de la Música.

Anar al contingut