"No s'hauria d'esperar a salvar un francès per ser nacionalitzat francès"

El president de l'associació de suport als malians deportats, Ousmane Diarra, sobre l'heroi de París

RedaccióActualitzat

La gesta de Mamoudou Gassama, el jove que dissabte va salvar la vida d'un nen penjant d'un balcó a París, ha fet la volta al món i ha arribat fins al seu país d'origen, Mali. 

 

A Bamako, la capital del país, el president de l'associació de suport als malians deportats, Ousmane Diarra, expressa la seva admiració per Gassama, però lamenta que calgui un fet com aquest per aconseguir la nacionalitat francesa

"Estem realment molt orgullosos del nostre compatriota Mamoudou Gassama. No desitgem cap desgràcia, però França ha de saber que els malians són al costat dels francesos en totes les circumstàncies."

En aquest sentit, Diarra demana un canvi de la política migratòria francesa, que, qualifica de "terrible".  

"No s'hauria d'esperar a salvar un francès per ser nacionalitzat francès, perquè això és veritablement terrible. Aquesta política negativa ha de canviar."

I fa la següent reflexió:

"Hem vist molts joves africans, malians, que són avui en dia a França en situacions molt difícils. Són a França des de fa 10 o 15 anys. Demanen que se'ls regularitzi la situació i tan sols aconsegueixen el permís de residència."

Diarra, d'altra banda, ha recordat que Mamoudou Gassama no és el primer malià que accedeix a la nacionalitat francesa en salvar la vida d'un ciutadà francès.

 

El gener de fa tres anys, Lassana Bathily va ajudar diverses persones a amagar-se en una cambra frigorífica durant l'atac jihadista a un supermercat jueu a París, en el qual van morir quatre ostatges. 

"La gent diu que soc un heroi, però no soc cap heroi. Soc Lassana. Tornaria a fer el mateix, perquè seguia el meu cor".

Lassana, de 24 anys, va ser rebut per l'aleshores primer ministre de França, Manuel Valls, i el ministre d'Interior, Bernard Cazeneuve. Durant la cerimònia en què va rebre la ciutadania francesa, Bathily va negar ser cap heroi.

ARXIVAT A:
Migracions
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut