"No defallirem mai" o les "urnes manen": les reaccions dels diputats presos

Rivera qualifica d'"ofensa al poble espanyol que ocupin escó" i reclama a la mesa que actuï immediatament i Abascal diu que treballaran per "desarticular el colpisme"

Actualitzat

Sessió constitutiva de les Corts espanyoles amb l'atenció posada en els diputats i el senador processats. Mentre hi havia les votacions a les dues cambres, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Josep Rull, Jordi Turull  i Raül Romeva han celebrat poder ser a les cambres, tot assegurant que les "urnes sempre guanyen"

En un tuit en el seu compte personal, el vicepresident Oriol Junqueras ha agraït "fer-ho possible" i ha augurat que "no defallirem mai".

 

El diputat Jordi Sànchez ha assegurat que "les urnes manen" i ha fet una crida a l'absolució.

Les reaccions de PP, Ciutadans i Vox

També s'han pronunciat els líders del PP, Ciutadans i Vox. Albert Rivera qualifica d'"ofensa al poble espanyol que ocupin escó" i reclama a la mesa que actuï immediatament i suspengui automàticament els seus drets com a diputats.


Santiago Abascal, per la seva banda, ha assegurat que treballaran per "desarticular el colpisme".


El líder de PP, Pablo Casado, abans de la sessió, ha alertat de les fórmules que s'utilitzin per jurar o prometre el càrrec, dient que "no es poden tolerar discursos encesos que humilien la legalitat i la democràcia".

 

Contra la presència de Vox 

Contra la presència de reprersentants de Vox al Congrés, el diputat dels comuns Jaume Asens ha repiulat Jordi Sànchez i ha afegit que la vergonya és la presència  "del partit de les pistoles" mentre hi ha "demòcrates" a la presó. 

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procés
Anar al contingut