Roda de Berà

Néixer a casa en ple confinament, capgirant la planificació dels pares

Ho tenien tot enllestit per marxar a l'hospital però la mare va tenir una forta contracció i el pare, que és policia local, va fer servir els seus coneixements de primers auxilis per assistir el part

RedaccióActualitzat

Donar a llum en època de confinament és tota una experiència per als pares, que no poden presentar el nadó als familiars i que s'estan menys temps del que és habitual a l'hospital. Una parella de Roda de Berà, al Tarragonès, no va ser a temps d'arribar a l'hospital i la mare va parir a casa.

El Joel havia de néixer el dia 20, però ho va fer 10 dies abans, en ple confinament i capgirant la planificació dels seus pares.

Alberto García, pare:

"Ho teníem tot enllestit per marxar. Si no hagués tingut la contracció aquesta tan forta. De fet, ja marxàvem cap a l'hospital. Les nenes ja no hi eren i ja teníem les coses preparades. Estava tot llest. Però va venir aquesta contracció i això va parar-ho tot."

 

Soraya González, mare:

"Va voler sortir, no va voler arribar a l'hospital i va ser una aventura. I va sortir aquí a casa. Calentó."

És el tercer fill de la parella. Ja eren pares de la Marina i la Laura. L'Alberto, que és policia local, va fer servir els seus coneixements en primers auxilis.

 

 

 

Alberto García:

"Vaig haver d'improvisar en menys d'un minut. Muntar un petit quiròfan. Agafar una manta, un coixí i estirar-la a terra i com vaig poder, amb la poca experiència que tinc, vaig assistir el part i va néixer el Joel."

 

En Joel va pesar 2.800 grams i va fer 49 cm. Al cap d'una estona d'haver nascut, va arribar l'equip del SEM i la parella va plantejar-los la possibilitat de quedar-se a casa.

Alberto García:

"Tant de bo ens hagués vist el metge. Però no va poder ser. I amb la por d'anar a l'hospital amb el tema de la Covid."

La por pel virus i l'aïllament no els ha permès celebrar el naixement amb els més propers.

 

 

 

Soraya González:

"Només nosaltres. La meva família i la seva el coneixen per videotrucades."

Ara ja són tots a casa, amb les filles, a Roda de Berà, contents, però amb ganes de presentar en Joel a tothom.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut