Najwa Nimri, Premi Honorífic del Festival de Sitges pels 25 anys de carrera

Najwa Nimri és una artista polifacètica que combina el teatre amb la música i el cine, amb títols com "Abre los ojos", i sèries com "Vis a vis" i "La casa de papel"

RedaccióActualitzat

L'actriu Najwa Nimri ha rebut el Gran Premi Honorífic de la 53 edició del Festival de Sitges pels seus 25 anys de trajectòria cinematogràfica, que també ha compaginat amb la música.

Nimri va debutar l'any 95 amb "Salto al vacío", de Daniel Calparsoro, i des de llavors ha protagonitzat clàssics del cinema espanyol com "Abre los ojos", d'Alejandro Amenábar, i "Los amantes del círculo polar", de Julio Medem.

 

Ahir divendres, abans de la projecció del curt "Rutina: la prohibició de Sam" i "Mandibules", de Quentin Dupieux, Nimri va pujar a l'escenari de l'auditori per rebre el Gran Premi Honorífic a la seva carrera. En recollir el premi, es va referir al Festival de Sitges com un espai de llibertat creativa:

"Vull veure si encara existeix una certa llibertat en el moment de narrar, valentia i creativitat, i, des d'aquesta llibertat, miro a Sitges. Tots els nous directors que he descobert aquests últims anys han nascut aquí, o han passat per aquí."

En els últims anys ha compaginat el cinema amb sèries de televisió com "Vis a vis" i "La casa de papel".

ARXIVAT A:
Festival de SitgesCinema
Anar al contingut