Austràlia tem la propagació de la febre aftosa provinent d'Indonèsia
Austràlia tem la propagació de la febre aftosa provinent d'Indonèsia (Europa Press)

Multa de 2.000 euros per no declarar dos entrepans i un croissant en entrar a Austràlia

El viatger s'hauria saltat les normes de seguretat alimentàries del país, unes de les més estrictes del món, que s'han endurit per por que es propagui la febre aftosa

RedaccióActualitzat

Dos entrepans de salsitxes i ous del McDonald's i un croissant de pernil han causat un problema important a un home que viatjava en avió cap a Austràlia. El passatger haurà de pagar una multa de 2.664 dòlars locals (una mica més de 1.800 euros) per no haver declarat aquests aliments en arribar a l'aeroport de Darwin, al nord del país.

Els fets van passar la setmana passada quan en Zinta, un gos del Departament de Bioseguretat d'Austràlia, va detectar els aliments. Les autoritats australianes han dit aquest dilluns que els analitzaran per saber si estan contaminats amb febre aftosa.

"Serà l'àpat del McDonald's més car que hagi pagat mai aquest passatger", ha dit el ministre australià d'Agricultura, Murray Watt. Les autoritats consideren que el viatger va saltar-se les normes de seguretat alimentària del país, que són unes de les més estrictes del món.

A més, ara Austràlia ha augmentat la vigilància als aeroports perquè la febre aftosa, que afecta el bestiar boví, oví, cabrum i porc, s'està propagant a Indonèsia. L'illa de Bali, situada en aquest país, és un dels principals destins de viatge dels australians.

Les autoritats de Canberra consideren que els productes càrnics procedents d'Indonèsia són un risc important, perquè temen que la febre aftosa es propagui a Austràlia i posi en perill les milionàries exportacions agroramaderes d'aquest país. Per això han posat en marxa mesures com ara estores per desinfectar les sabates dels passatgers procedents d'Indonèsia

L'home va comprar dos entrepans a un establiment de McDonald's a Indonèsia
L'home va comprar dos entrepans en un establiment de McDonald's a Indonèsia (Jeffrey Beall/Creative Commons)


No és la primera vegada

La multa pels entrepans del McDonald's no és el primer episodi similar que es viu als aeroports australians. Fa tot just un mes, l'australiana Jessica Lee va haver de pagar una multa similar.

Procedent de Grècia, Lee va comprar-se un entrepà en fer escala a Singapur. En agafar l'avió cap al seu país, va preguntar a la tripulació si podia menjar-se l'entrepà a l'avió i li van dir que sí. Finalment no es va menjar el sandvitx durant el vol i no va recordar d'incloure'l en la declaració que cal signar abans d'entrar a Austràlia.

La multa, també de 2.664 dòlars australians, va fer que l'entrepà de pollastre i enciam li sortís especialment car, però va tenir una contrapartida. Després que el vídeo en què explicava la història es fes viral a TikTok i que se'n fessin ressò diversos mitjans anglosaxons, la cadena d'establiments Subway, on havia comprat l'entrepà, va decidir aprofitar-ho per fer una acció de propaganda i va regalar a Lee un val del mateix import de la multa per gastar als seus establiments.

Anar al contingut