Els policies reclamen als polítics suport, respecte i que no se'ls utilitzi políticament (ACN/ Blanca Blay)
Els policies reclamen als polítics suport, respecte i que no se'ls utilitzi políticament (ACN/ Blanca Blay)

Mossos i policies locals reclamen respecte per la seva feina en una marxa a Barcelona

RedaccióActualitzat

Centenars de membres dels diferents cossos policials -Mossos d'Esquadra, Guàrdia Urbana i policies locals- s'han manifestat aquesta tarda de forma unitària pel centre de Barcelona, per reivindicar la seva feina i denunciar els desordres públics i actes de violència contra els agents que hi ha hagut les últimes setmanes en diverses concentracions als carrers.

Convocats pels sindicats majoritaris, han reclamat més recursos per poder fer la seva tasca, i sobretot, "més eines per fer front a l'incivisme i a les agressions". Segons la Guàrdia Urbana, han assistit a la manifestació unes 2.000 persones.

Així ho ha manifestat un dels portaveus sindicals, Albert Palacio, d'USPAC, que també ha demanat que la judicatura apliqui el codi penal. Lamenta que dels 66 detinguts durant la Mercè per delictes com robatoris amb força o amb violència, cap hagi entrat a la presó:

"Què reclamem? Doncs eines per poder afrontar aquest incivisme i aquesta agressió que estem veient. De la mateixa manera que demanem a judicatura que apliqui el codi penal. És lamentable que de 66 detinguts durant les festes de la Mercè, amb robatoris amb violència, robatoris amb força, etcètera... cap persona hagi entrat a presó".

Una altra de les reivindicacions ha estat la necessitat de rebre més suport i respecte per part dels dirigents polítics. Toni Castejón, de FEPOL, diu que la "protesta d'avui també és per dir prou que se'ls utilitzi políticament". Han demanat no ser moneda de canvi entre les diferents forces polítiques:

"Estem donant un cop sobre la taula. Hi ha vigilants municipals, mossos d'esquadra, policies locals. Des de l'agent bàsic fins a l'últim comandament, tots els sindicats representatius som aquí, i estem amb la ciutadania. Sobretot perquè la gent està molt farta de la inseguretat, la manca d'autoritat que ens està donant la classe política, i estem una miqueta dient prou que se'ns utilitzi políticament".

Convocats pels sindicats majoritaris, els manifestants han reclamat més recursos per poder fer la seva tasca
Convocats pels sindicats majoritaris, els manifestants han reclamat més recursos per poder fer la seva tasca (ACN/ Blanca Blay)
ARXIVAT A:
PolicialSeguretatMossos d'Esquadra
Anar al contingut