Cinc morts entre els ocupants d'un "cayuco" rescatat per Salvament Marítim
Cinc morts entre els ocupants d'un "cayuco" rescatat per Salvament Marítim

Moren 20 migrants que viatjaven en dues pateres a l'illa de Gran Canària

Salvament Marítim ha rescatat a les costes canàries 11 supervivents d'un "cayuco" on hi havia cinc homes que havien perdut la vida, i aquest dijous la Guàrdia Civil va remolcar una patera amb 15 persones mortes

RedaccióActualitzat

Vint migrants han perdut la vida en les últimes hores quan volien arribar a les costes canàries. Salvament Marítim ha rescatat 11 supervivents d'un "cayuco" a onze milles al sud de Gran Canària on hi havia cinc homes morts.

I aquest dijous, la Guàrdia Civil va remolcar fins a port una patera amb quinze persones mortes que anaven rumb a les Canàries.

Imatge de diversos cayucos que han arribat en els últims dies a Gran Canària
Imatge de diversos "cayucos" que han arribat en els últims dies a Gran Canària (Elvira Urquijo / EFE)

A les costes espanyoles enguany hi han arribat gairebé un centenar més de pateres que el mateix període de l'any passat. Hi ha més embarcacions, però gairebé quatre mil persones menys. Aquesta tendència a la baixa també es detecta en les persones que arriben per terra, i en les que salten les tanques de Ceuta i Melilla.

El perill, però, també hi és present: aquest dijous va morir un migrant en un intent de salt massiu a la tanca de Melilla.

La ruta d'entrada per mar per les illes Canàries ha presentat un augment. Fins al 16 d'agost de l'any passat, ho havien intentat 556 persones, durant el 2019 -segons dades del govern espanyol-  i enguany ha estat la via d'entrada de 3.448 migrants.

En aquesta zona oest d'Àfrica, enfront de les Canàries, aquest any ja s'han registrat 190 casos de persones mortes o desaparegudes en l'intent de fer la migració per via marítima, segons dades de l'Organització Internacional per a les Migracions de l'ONU.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut