Mor un migrant en un intent de salt massiu a la tanca de Melilla
Vigilen un grups de migrants que ha aconseguit entrar (Paqui Sánchez/EFE)

Mor un migrant en un intent de salt massiu a la tanca de Melilla

La delegació del govern explica que la mort s'hauria produït "segons sembla, per causes naturals" en un intent de salt massiu, que deixa també 8 migrants i 3 agents ferits lleus

RedaccióActualitzat

Un migrant ha mort mentre intentava entrar a territori espanyol saltant la tanca de Melilla, en un salt massiu en què han participat 300 subsaharians. Segons la delegació del govern a Melilla, 30 migrants han aconseguit entrar a la ciutat, però han estat interceptats per les forces de seguretat. Hi ha 8 migrants i 3 guàrdies civils ferits lleus.

Segons fonts de la Guàrdia Civil, els fets han passat aquest dijous a les 6 del matí. Expliquen que quan intentava passar la tanca, un dels migrants hauria caigut a la llera d'un rierol des d'una alçada de 4 metres i hauria mort. La delegació del govern, a través d'una nota de premsa, ha assenyalat que la mort s'hauria produït "segons sembla, per causes naturals". Els serveis sanitaris de la Creu Roja l'han intentat reanimar, però no han pogut fer res per salvar-li la vida.

D'altra banda, vuit migrants i tres agents de la Guàrdia Civil han estat ferits lleus, gairebé tots per contusions, mentre els agents intentaven contenir el salt.

Imatges de la tanca de Melilla on s'ha produït el salt
 

 

El govern de Melilla ha assenyalat que es farà càrrec de l'atenció de la trentena de migrants que han aconseguit entrar al país i que són en un centre d'acollida temporal habilitat a la plaça de toros davant la falta d'espai del CETI, el Centre d'Estada Temporal d'Immigrants.  A tots ells se'ls farà proves PCR aquest matí i faran quarantena. 

 

Aquest seria un dels intents més nombrosos d'entrada de migrants a Espanya a través de la tanca de Melilla amb el Marroc.

El passat mes d'abril un 260 migrants van intentar saltar la tanca simultàniament, i una cinquantena ho van aconseguir. Segons dades del Ministeri de l'Interior, fins al 16 d'agost, han arribat a Espanya 12.123 migrants, ja sigui per via terrestre o marítima. Aquesta xifra suposa un descens respecte al mateix període de l'any passat, en què van arribar 18.022 persones.


Estrasburg avala les devolucions en calent

Al gener el Tribunal Europeu de Drets Humans va avalar per unanimitat les devolucions en calent, qüestionades per les organitzacions a favor dels drets civils.

El tribunal considera que els dos migrants que van denunciar la seva devolució en calent "es van posar ells mateixos en una situació d'il·legalitat quan van intentar entrar deliberadament a Espanya per la tanca de Melilla".

 

 

ARXIVAT A:
MigracionsGuàrdia Civil
Anar al contingut