Alacant

Moratinos insisteix que davant el conflicte del Líban "no callarà ni es deixarà acovardir"

La posició del govern espanyol en el conflicte entre Israel i el Líban ha estat criticada pel govern d'Israel i grups jueus, però el ministre Moratinos avui ha tornat a ser molt clar. Ha dit que el govern es mantindrà ferm perquè en una situació com aquesta no es poden quedar amb els braços plegats, i ha afirmat que el govern espanyol "no callarà ni es deixarà acovardir". Moratinos ha fet aquestes declaracions en la seva intervenció en una conferència dins el Festival de la Unió Internacional de Joventuts Socialistes, que es fa a la Universitat d'Alacant.

Actualitzat
Durant la seva intervenció, Moratinos ha garantit: "No callarem i no ens acovardiran per molts titulars i molts suggeriments que diguin que Espanya ha pres una posició desequilibrada" respecte al conflicte del Líban. En aquest sentit, s'ha preguntat: "És que es pot ser equidistant quan la vida humana, els valors fonamentals i els principis essencials es troben en joc? És que podem estar de braços plegats" davant d'"un bany de sang"?

Moratinos ha explicat també que recentment un homòleg europeu li va traslladar que "el que ha de fer la UE és enviar queviures i crear un corredor humanitari per poder ajudar els pobres libanesos". Tot seguit, segons va dir, "vaig prendre la paraula per preguntar quina és la primera i principal ajuda humanitària: salvar la vida humana". Pel ministre, "aquesta és la primera contribució humanitària".

El ministre ha assegurat que du "a la sang" el Pròxim Orient i que "pateix" la situació actual "dia a dia". A més, ha assegurat "haver escoltat moltes vegades amics israelians, alts dirigents, militars, escriptors, tots ells convençuts que no hi ha una solució militar". "Ho saben i els ho haurem de tornar a recordar: no haurà una solució militar al Pròxim Orient", ha destacat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut