Pròxim Orient

Israel insta a evacuar el sud del Líban davant un imminent bombardeig

Les forces militars israelianes continuen pressionant el sud del Líban, feu de la milícia Hezbollah, i han fet una crida a tretze localitats en un perímetre de 60 quilòmetres de la frontera perquè evacuïn la zona de forma imminent. Israel ha amenaçat de bombardejar aquesta zona, on suposadament Hezbollah compta amb diverses bases i llançadores de coets, però abans vol donar temps als civils a protegir-se. El govern libanès ha avisat que si això és l'inici d'una ofensiva a gran escala suposarà una catàstrofe per al país i dificultarà la solució del conflicte.

Actualitzat

Tancs israelians han entrat aquest migdia al sud del Líban i han ocupat una petita localitat fronterera. Un comboi format per carros de combat, excavadores i vehicles de transport de soldats s'ha dirigit al poble libanès de Marun al-Ras, des d'on Israel creu que Hezbollah ataca el seu territori. Segons fonts militars israelianes, Marun al-Ras està sota el seu control, tot i que les forces de seguretat libaneses ho han desmentit. També segons l'exèrcit, els tancs s'han endinsat a tres aldees més. L'emissora de ràdio Veu del Líban assegura que han esclatat violents combats entre totes dues parts prop d'aquesta localitat.

Aquesta incursió mecanitzada ha arribat poc després que portaveus militars israelians han negat la possibilitat imminent d'una gran ofensiva terrestre. Amb tot, la convocatòria, ahir, de milers de reservistes israelians, l'acumulació de tropes a la frontera i la crida que la població civil abandoni el sud del Líban fan témer que Israel prepara una invasió a gran escala. A més, algunes fonts asseguren que Israel està aixecant centres de detenció.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut