Xesc Barceló explicant com es va crear la sèrie "Arnau"
Xesc Barceló explicant com es va crear la sèrie "Arnau"

Mor Xesc Barceló, escriptor i guionista de sèries com "Sitges" i "Arnau"

Guionista de ràdio, televisió i cinema, va treballar en programes com "Terra d'escudella" i "Oh, Bongònia" i pel·lícules com "Mecanoscrit del segon origen" i "Les veus del Pamano"

RedaccióActualitzat

Xesc Barceló, guionista i escriptor, ha mort aquest dilluns als 79 anys. La seva creativitat va estar al darrere de programes de televisió i ràdio reconeguts i també va publicar llibres de narrativa i novel·la.

Va començar a treballar a televisió al mític espai infantil "Terra d'escudella", del circuit català de Televisió Espanyola, el 1976.

Després va ser guionista per a Catalunya Ràdio ("A la fresca" i "Les coses d'en Xesc", entre altres) i va passar a treballar a TV3, entre 1987 i 2006.

La seva trajectòria a Televisió de Catalunya està lligada a sèries de ficció com "El joc de viure", "Sitges" i "Arnau". Aquest guió va ser premiat per la Institució de les Lletres Catalanes.

També va ser autor i director de molts programes, com "Ikonoscopi", "Perifèric", "Oh, Bongònia", "Botó fluix", "Matraca, no!" i "Photomaton".

En la seva última etapa a TV3 va ser coordinador de guions. Una etapa en la qual van passar sèries com "Plats Bruts".


Novel·les i guions adaptats per a cinema i teatre

Barceló va publicar diferents novel·les, com "L'illa de Saturn" (Pòrtic, 1991), "Casa de troncs a la muntanya" (Proa, 1993) o "Arnau, els dies secrets" (Proa, 1994).

També va participar en l'adaptació teatral d'"El llibre de les bèsties", de Ramon Llull, per a la companyia Comediants.

Al cinema, els seus treballs més coneguts són els guions de pel·lícules com "Mecanoscrit del segon origen" i "Les veus del Pamano".

ARXIVAT A:
ObituariTelevisió
Anar al contingut