Rick Parfitt, guitarrista de Status Quo
Rick Parfitt, guitarrista de Status Quo
Barcelona

Mor Rick Parfitt, guitarrista de Status Quo, als 68 anys

El guitarrista va tenir un atac de cor el mes de juny en un concert a Turquia

RedaccióActualitzat

Rick Parfitt, guitarrista de Status Quo des del 1967, ha mort en un hospital de Marbella als 68 anys a causa d'una greu infecció, segons ha confirmat el seu mànager. Parfitt va ser ingressat dijous per complicacions d'una lesió preexistent a l'espatlla i a mort aquest dissabte al migdia.

A l'octubre, el guitarrista va comunicar que ja no tocaria més amb la seva banda després de tenir un atac de cor al juny després d'un concert de la banda a Turquia, on va haver de ser ingressat en un hospital.

El diagnòstic inicial va ser de molt greu, ja que Parfitt va estar clínicament mort durant uns minuts després de tenir l'infart. Això li va provocar un deteriorament cognitiu lleu.

 

De fet, el músic ha tingut una sèrie de problemes de salut, fins i tot portava un bypass quàdruple al cor des que va tenir el seu primer infart el 1997.

Parfitt també era cantant i compositor. La cançó "Whatever you whant" va ser escrita per ell i per Andy Bown, i el grup la va llançar en l'àlbum del mateix nom del 1979. La cançó s'ha convertit en una de les obres més conegudes de la banda:

 

Mentre Parfitt es recuperava de l'infart que va tenir al juny, el grup Status Quo va continuar la gira, que va acabar el 4 de desembre a París. També han seguit amb els concerts que fins a finals d'any ofereixen a Gran Bretanya. Des de la baixa de Rick Parfitt, el guitarrista substitut és Richie Malone.

Anar al contingut