El cantant Moncho, en una imatge d'arxiu
Barcelona

Mor Moncho, el rei del bolero, als 78 anys

El cantant gracienc, conegut com el "gitano del bolero", havia d'assistir el 14 de gener a un concert d'homenatge

RedaccióActualitzat

Aquest divendres ha mort a Barcelona, als 78 anys, el cantant Ramon Calabuch Batista, més conegut com "Moncho", a causa d'una aturada cardiorespiratòria.

El rei del bolero deixa una llarga carrera plena d'èxits. Més de 50 anys amb discos com "Paraules d'amor", o "De la Habana a Barcelona".

Ramon Calabuch i Batista va començar a cantar als 14 anys. Va col·laborar, entre altres, amb Alejandro Sanz, Miguel Poveda, Dyango, Diego el Cigala, Lolita, Niña Pastori, Serrat, Raimon i Albert Pla.

Fill d'una família gitana del barri de Gràcia va estar en contacte des de ben petit amb grans noms de la rumba catalana com Peret o Antonio González, "El Pescaílla".

A principis d'any va publicar el seu últim disc, "Mis queridos boleros", que va gravar abans de perdre una corda vocal a conseqüència d'un problema de salut.

Estava retirat dels escenaris, una decisió que li va costar molt de prendre perquè la música ho era tot per a ell. Deia que quan pujava als escenaris "tocava la felicitat", tal com va explicar al programa "El divan" de Sílvia Cóppulo:

El 12 de maig del 2010 Moncho va celebrar 50 anys de carrera amb un concert especial al Palau de la Música Catalana de Barcelona, acompanyat per altres artistes com Joan Manuel Serrat, Joan Isaac, Sergio Dalma i Antonio Carmona.

El concert de Moncho programat per al 14 de gener es converteix en un homenatge pòstum a l'artista amb el nom "Som Moncho, una vida de bolero". Hi participaran artistes com Joan Manuel Serrat, Estrella Morente, Antonio Carmona, Pau Donés, Miguel Poveda, Dyango, Sabor de Gràcia, Diego el Cigala, Rosario i Lolita. El concert té totes les entrades exhaurides. 

ARXIVAT A:
ObituariMúsica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut