Quique San Francisco, fent un monòleg a la Fundación Cajasol (Creative Commons CC BY-ND 2.0 Fundación Cajasol)

Mor l'actor Quique San Francisco als 65 anys

Va despuntar en l'anomenat "cine quinqui" dels anys 80 però, posteriorment, va cultivar una faceta més còmica

RedaccióActualitzat

Hospitalitzat des de fa setmanes amb una pneumònia bilateral, l'actor Quique San Francisco ha mort als 65 anys a l'Hospital Clínic San Carlos de Madrid.

El seu estat de salut s'havia complicat a principis d'any i el 12 de gener va haver d'anunciar la suspensió de la funció prevista a Getxo que representava en plena gira de l'espectacle d'humor "La penúltima".

Feia anys que arrossegava problemes de salut des que el 2002 va tenir un accident de moto.

Nascut a Madrid el 10 de març del 1955, va passar part de la infància a Barcelona, on vivia amb la seva mare, l'actriu Queta Ariel. Va debutar al cinema als 6 anys i dos anys després, als 8, ho va fer al teatre. La primera incursió televisiva la va fer al 1965. Va ser a TVE en una producció, "Santi, botones de hotel", dels estudis Miramar de Barcelona.

Quique San Francisco (Europa Press)

Però els papers més importants del cinema li van arribar a principis dels 80, en l'anomenat "cine quinqui", amb pel·lícules com "El pico", "Colegas"o "Navajeros", d'Eloy de la Iglesia.

Després, va potenciar la seva faceta més còmica a "Orquestra Club Virginia", de Manuel Iborra, o "Así en el cielo como en la tierra", de José Luis Cuerda.

A la televisió va participar a les sèries "Cuéntame", "Los ladrones no van a la oficina" o "Colegio mayor". També se'l recordarà pels seus monòlegs a "El club de la comèdia".

Quique San Francisco havia admès que va ser durant anys addicte a la cocaïna i l'heroïna, i els últims mesos havia destacat per unes polèmiques declaracions en què donava suport a Vox.

 

 

ARXIVAT A:
CinemaTeatreTelevisió
Anar al contingut