Mor l'actor Peter Fonda, protagonista d'"Easy Rider", als 79 anys
Peter Fonda l'any 2018 (Reuters)
Los Angeles

Mor l'actor Peter Fonda, protagonista d'"Easy Rider", als 79 anys

RedaccióActualitzat

L'actor nord-americà Peter Fonda, conegut pel seu paper de "motard" al film de culte "Easy Rider", ha mort a Los Angeles als 79 anys.

Fill d'una llegenda de Hollywood, Henry Fonda, germà petit de Jane Fonda i pare de Bridget Fonda, Peter Fonda ha mort per una parada respiratòria provocada per un càncer de pulmó.

"Easy Rider", escrita per Peter Fonda, Dennis Hopper i Terry Southern, interpretada per Fonda i Hopper i dirigida per Hopper, i estrenada el 1969, es va convertir en una icona de la contracultura dels anys seixanta als Estats Units. La pel·lícula es va fer amb un pressupost molt ajustat i va marcar el camí del cinema independent la dècada següent.

 

 

Pel guió d'aquesta pel·lícula va ser nominat als Oscars. L'any 1997 també va estar nominat com a millor actor per la cinta "Ulee's Gold", "El oro de Ulises". No el va guanyar, però sí un Globus d'Or per aquest mateix paper.

El seu últim film, "The Last Full Measure", amb Samuel L. Jackson, Morgan Freeman i Laurence Fishburne, s'estrenarà la tardor als Estats Units.

 

Peter Fonda i Jane Fonda miren les petjades del seu pare, Henry Fonda, a l'exterior del Grauman's Chinese Theatre (Reuters)

ARXIVAT A:
ObituariCinema
Anar al contingut