Mor l'actor de doblatge Arseni Corsellas, la veu del J.R. de "Dallas"

L'actor dels mil doblatges va posar veu a Sean Connery, Charlton Heston, Michael Caine, Omar Sharif i Jack Nicholson, entre d'altres

RedaccióActualitzat

L'actor de doblatge Arseni Corsellas ha mort aquest dissabte als 86 anys, segons ha publicat el seu fill a les xarxes socials. Va ser una veu conegudíssima tant al cinema com a la televisió. Entre d'altres personatges, va posar la veu al J.R. de "Dallas" i també a actors com Sean Connery o Charlton Heston.

 

Un dels personatges més populars a qui va posar veu a Televisió a Catalunya va ser al de J.R. a "Dallas". De fet, ell en dirigia el doblatge.

 

Arseni Corsellas recordava així les dificultats de dirigir un dels primers doblatges de sèries en català en una entrevista a TV3 el 2016.

"Els lingüistes que hi havia a TV3 em deien que anés amb compte, que amb una frase tan curta com "quina hora és?"... i vaig tenir sort que em van ajudar"

 

Corsellas va debutar als anys 50 a Ràdio Joventut, però la feina que li va obrir la porta al doblatge va ser la interpretació al Teatro Invisible de Radio Nacional.

Des d'aleshores va fer més de mil doblatges i va ser la veu d'actors com Sean Connery, Charlton Heston, Michael Caine, Omar Sharif, Albert Finney o Jack Nicholson, entre molts altres.  

 

Com a director de doblatge, va dirigir gairebé totes les pel·lícules que es van doblar als estudis Voz de Espanya els anys 60 i 70 a Barcelona. Però també l'hem pogut veure a la pantalla en pel·lícules com "Amor Propio" de Mario Camus o "Lo mejor que le puede pasar a un cruasán", de Paco Mir.

Dol a les xarxes

Molta gent també ha recordat Arseni Corsellas a través de les xarxes. Així ho ha fet Quim Monzó que ha penjat el programa que li va dedicar a Catalunya Ràdio:

 

Altres persones, sobretot del món de la interpretació i especialment del doblatge, també l'han volgut recordar:

 

 

 

 

 


ARXIVAT A:
Televisió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut