Mor Josep Llobell, l'autor de la sintonia de Movierecord que sonava als cinemes
Josep Llobell: "Marxo amb l'esperança de retrobar-me amb la gent més estimada que van marxar abans que jo"

Mor Josep Llobell, l'autor de la sintonia de Movierecord que sonava als cinemes

El músic català va tardar tres hores a compondre la música i en va cobrar 5.000 pessetes als anys 80

RedaccióActualitzat

Ha mort als 74 anys el músic, compositor i productor Josep Llobell i Oliver, autor de la famosa melodia de Movierecord, la capçalera que anunciava la publicitat als cinemes i que sonava abans de cada pel·lícula.

Llobell explicava que només va tardar unes tres hores a compondre aquest tema mític i que en va cobrar 5.000 pessetes als anys 80, una quantitat que amb el temps resulta ridícula, si es té en compte la popularitat i l'impacte que va tenir fins a començaments d'aquest segle.

Per a qui anava a la sala de cinema en aquella època, la música de Movierecord era com l'aperitiu del film que anava a veure, la sintonia que preparava per viure les emocions del cine. Així sonava aquell moment...

 

 

De fet, aquesta és la sintonia de Movierecord, una empresa espanyola que gestiona la publicitat a les sales de cinema. Ara comercialitza la publicitat de 700 sales. I fa quatre anys va cedir la totalitat del seu arxiu (10.500 espots publicitaris) a la Filmoteca Nacional d'Espanya.

Però Josep Llobell té una llarga trajectòria professional. Va ser el compositor de la música dels Jocs Olímpics de Barcelona, el 1992. I va escriure èxits com "Esa chica es mía", de Sergio Dalma, o "Sueño su boca" de Raúl. També va treballar amb artistes com Manolo Escobar, Peret, Parchís, Los Diablos o El Último de la Fila.

Va començar la seva carrera als anys 60 com a saxofonista del grup Los Gatos Negros i a finals dels 70 va firmar el seu treball més prestigiós, amb el projecte "Oliver's Planet", del 1979, un disc que s'ha convertit en una peça de col·leccionista per als amants de la música eurodisco.

El músic estava malalt des de feia mesos i es va acomiadar a través de Facebook amb aquest missatge:

 


A les xarxes socials també hi ha hagut un record per a Josep Llobell.

 

 

 

 

 

 

,

ARXIVAT A:
MúsicaObituariCinema
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut