Imatge d'arxiu de l'artista Eduard Arranz-Bravo (ACN)

Mor el pintor i escultor Eduard Arranz-Bravo als 82 anys

L'artista, reconegut internacionalment, estava molt vinculat a l'Hospitalet de Llobregat, on és autor dels dos principals monuments de la ciutat

RedaccióActualitzat

El pintor i escultor Eduard Arranz-Bravo ha mort, aquesta matinada de divendres, als 82 anys, a casa seva, a Vallvidrera, on també tenia l'estudi. Metòdic i disciplinat en la seva feina creativa diària, Arranz-Bravo és considerat un dels grans referents de l'art de casa nostra, sobretot, de la dècada dels anys 1960.

Va néixer a Barcelona, però estava molt arrelat a l'Hospitalet de Llobregat, on el 2009 va obrir la seva pròpia fundació. L'entintat compta amb una col·lecció de tres-centes quaranta obres d'art --entre pintures, obra sobre paper, gravats i escultures--, donades per l'artista i que expliquen els seus diferents períodes creatius.

En un missatge a la xarxa social X, l'entitat comunicava que Arranz-Bravo va "pintar fins a l'últim dia" i deixa per al record nombroses de les seves obres:

Entre les seves obres, destaquen la sèrie de litografies "La casa", la sèrie "Pantocràtors", l'acció "Cadaqués blau" o les pintures a la fàbrica Tipel, a Parets del Vallès, símbol de la contracultura dels anys 70.
 

Artista internacional vinculat a l'Hospitalet

De pare basc i mare argentina, Arranz-Bravo va néixer a Barcelona el 9 d'octubre de 1941 i es va formar a l'Escola de Belles Arts de Sant Jordi entre el 1959 i el 1962. El 1961 feia la seva primera exposició i un any després, hi tornava a l'Ateneu Barcelonès, moment en què es va donar a conèixer a la crítica barcelonina.

Les seves obres han estat exposades arreu del món, com al Museu d'Art Modern de Sao Paulo, al Museu Nacional d'Art Reina Sofia de Madrid o a la Franklin Bowles Gallery de Nova York.

Amb tot, Arranz-Bravo és un artista molt vinculat a l'Hospitalet. I és que és l'autor dels dos principals monuments de la ciutat: "L'Acollidora" (a la rambla de Just Oliveras) i el "Pont de la Llibertat" (a la cruïlla entre el carrer Marina i l'av. del Carrilet). Entre les nombroses mostres de condol a la xarxa social X, hi ha la de l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín:

 

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut