Mor el periodista José María Íñigo als 75 anys

El periodista es va convertir en una de les cares més populars de Televisió Espanyola en la dècada dels 70

RedaccióActualitzat

El periodista i presentador de ràdio i televisió José María Íñigo ha mort aquest dissabte a Madrid als 75 anys. La família ha explicat que li van diagnosticar un càncer fa dos anys, que ha lluitat fins el final i que ha mort dormint, com ell volia. 

Íñigo, nascut a Bilbao l'any 1942, col·laborava actualment en el programa "No es un día cualquiera", de Pepa Fernández, a RNE.

 

Els inicis de José María Íñigo van ser a la ràdio, sobretot en programes musicals com "El gran musical", i va ser un dels creadors de la cadena Los 40 principales. El periodista es va convertir en una de les cares més populars de Televisió Espanyola en la dècada dels 70 gràcies a programes com "Fiesta", "Directísimo" o "Estudio abierto".

 

 

Trajectòria professional

Els inicis periodístics de José María Íñigo van ser a Radio Bilbao i a "La Gaceta del Norte". Amb 18 anys, ja treballava al Servei de Reportatges Especials de l'agència EFE i, posteriorment, es va traslladar a Londres, des d'on col·laborava amb diversos programes musicals a la Cadena Ser.

De tornada a Espanya, el seu debut a TVE va ser l'any 1968 al programa "Último grito", un espai que pretenia mostrar les tendències artístiques i musicals del moment.

El 1972 va estrenar "Estudio abierto", que el va llançar definitivament a la fama i el va convertir en una de les icones televisives de l'estat espanyol. El programa es va emetre fins al 1974 en una primera etapa, i del 1983 al 1985 en una segona etapa.

 

 

Després d'un període de silenci televisiu, Íñigo va reaparèixer a la petita pantalla de la mà de Laura Valenzuela a "Las mañanas de Telecinco"(1993-1994).

A partir de llavors, i en aquestes darreres dues dècades, ha estat freqüent la seva aparició en diversos programes de varietats, concursos i "reality shows".

José María Íñigo ha publicat com a escriptor una vintena de llibres, va aparèixer en mitja dotzena de pel·lícules a principis dels 70 ("A 45 revoluciones por minuto", "Las gatas tienen frío" o "Terapia al desnudo") i, fins i tot, va actuar en sèries de televisió com "7 vidas" (2004) o "Parte de tu vida" (2014).

L'expert periodista musical va ser comentarista del Festival d'Eurovisió entre els anys 2011 i 2017.

Reconeixements

Ha rebut diversos premis, com l'Ondas al millor presentador de televisió (1971), el Premi ATV a la trajectòria professional (2011) i nombrosos TP d'Or com a millor presentador entre els anys 1975 i 1984.

Entrevista a TV3

José María Íñigo va visitar el programa "Els matins de TV3" per presentar "La tele que fuimos", una mirada nostàlgica i plena d'anècdotes sobre els orígens d'un mitjà que va començar amb moltes ganes d'innovar, malgrat la censura del moment.

 

El món de la televisió i la música expressen el seu condol a la xarxa

 

 

ARXIVAT A:
Festival d'EurovisióObituariTelevisió
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut