El món dels ninotaires ha perdut una de les seves figures destacades, Josep Antoni Fernández
El món dels ninotaires ha perdut una de les seves figures destacades, Josep Antoni Fernández

Mor el ninotaire Fer, un dels fundadors d'El Jueves

La seva vocació per les vinyetes va portar Josep Antoni Fernández a dibuixar per a El Punt Avui o El Temps i a dirigir les revistes humorístiques El Papus i El Jueves

Actualitzat

El món dels ninotaires ha perdut una de les seves figures destacades: Josep Antoni Fernández, "Fer", ha mort als 71 anys.

Nascut a Mansilla de las Mulas, a Lleó, però fill de Mollet del Vallès per adopció, el degà de l'humor gràfic va ser el creador de sèries com "Puticlub"  o "Historias fermosas" a la revista El Jueves, de la qual va ser un dels fundadors i director.

També va publicar els seus acudits a El Papus -que també va dirigir-, El Correo Catalán, al diari Avui, al qual va estar llargament vinculat, i a la revista El Temps, entre d'altres. Aquest mateix dilluns publicava la seva ultima vinyeta a El Punt Avui, dedicada a la tornada a l'escola, on es veu un nen llançant una pedra al coronavirus.

Les seves vinyetes estan recopilades a llibres com "Per aquí, per allà" o "Any d'estelades". També havia col·laborat a "Els matins" de TV3.

El ninotaire Josep Antoni Fernández dibuixant
El ninotaire Josep Antoni Fernández dibuixant

El 1996 va rebre el Premi Ivà al millor historietista. I el 2005 va rebre el Premi Internacional d'Humor Gat Perich. Amb la Creu de Sant Jordi, fa dos anys, va rebre el reconeixement a tota la seva trajectòria.

El Jueves ha tingut un especial record:

Anar al contingut