L'exgeneral de la Guàrdia Civil, en una imatge d'arxiu
L'exgeneral de la Guàrdia Civil, en una imatge d'arxiu

Mor de Covid l'exgeneral Enrique Rodríguez Galindo, condemnat pel terrorisme dels GAL

L'exgeneral de la Guàrdia Civil va ser el responsable de la caserna d'Intxaurrondo del 1980 al 1995 i el van condemnar a 15 anys de presó per la seva relació amb el segrest i l'assassinat de Lasa i Zabala

RedaccióActualitzat

L'exgeneral de la Guàrdia Civil Enrique Rodríguez Galindo, condemnat per la seva implicació en els GAL, ha mort a Madrid, als 82 anys, a causa del coronavirus.

Rodríguez Galindo va ser el responsable de la caserna d'Intxaurrondo, al País Basc, del 1980 al 1995, en els anys més durs de la lluita contra ETA, i el Tribunal Suprem el va condemnar a 75 anys de presó per la seva relació amb el segrest i l'assassinat de José Antonio Lasa i José Ignacio Zabala el 1983.

L'exgeneral de la Guàrdia Civil, en una imatge d'arxiu

De la condemna de 75 anys només en va complir 4, ja que va ser excarcerat per motius de salut. El jutjat de Vigilància Penitenciària li va concedir la llibertat condicional el 2013 a proposta de la presó de Zuera, a Saragossa.

Des del 2 de febrer, l'exgeneral de la Guàrdia Civil estava ingressat en una UCI en agreujar-se el seu estat de salut a causa de la Covid. La seva dona també està contagiada.

ARXIVAT A:
ETAPaís BascCoronavirus Covid-19Guàrdia Civil
Anar al contingut