El productor i guionista Claudi Biern Boyd, el mes d'agost del 2021 (ACN/Maria Asmarat)
El productor i guionista Claudi Biern Boyd, el mes d'agost del 2021 (ACN/Maria Asmarat)

Mor Claudi Biern Boyd, pare de personatges com D'Artacan i Dragui, i exdirectiu de l'Espanyol

Productor audiovisual, guionista i empresari, al llarg de la seva trajectòria va rebre més de 40 guardons

Redacció/AgènciesActualitzat

El productor, guionista, empresari i animador Claudi Biern Boyd ha mort aquest dilluns als 82 anys. Nascut a Palma i criat a Barcelona, va ser un dels grans noms de l'audiovisual espanyol durant les dècades dels 80 i 90.

Conegut com el Walt Disney espanyol, Biern va fundar les productores audiovisuals BRB Internacional i Apolo Films, a través de les quals va crear de personatges d'animació com David el Gnomo, Willy Fog i el gos mosqueter D'Artacan.

L'any passat, va fer reviure els gossos mosqueters amb la pel·lícula "D'Artacan i els tres gosqueters". Com a guionista i director del muntatge, Biern va resumir en 90 minuts una de les novel·les més famoses d'Alexandre Dumas. El film es va distribuir a més de 45 països, estava fet amb animació digital en 3D i es va doblar al català.


Mig centenar de sèries i pel·lícules

Entre la cinquantena de sèries i pel·lícules d'animació que va dirigir també hi ha "Història de Catalunya", protagonitzada per Dragui, que TV3 va emetre a finals dels 80.


També hi ha l'adaptació a la gran pantalla de clàssics del còmic estatal com "Mortadel·lo i Filemó" o "Zipi i Zape".

També va realizar pel·lícules per a televisió en imatge real, com "La memòria de l'aigua", i es va atrevir amb altres formats en projectes com "La volta al món de Willy Fog, el musical" o el concurs "Els savis".

Al llarg de la seva trajectòria, va rebre més de 40 guardons, com el Premi Talent Extraordinari de l'Acadèmia de Televisió l'any 2017, el de Millor Comunicador amb els Nens del Festival Internacional de Comunicació Infantil El Xumet el 2014 o la Medalla al Treball President Macià de la Generalitat de Catalunya el 2011.

Fora del sector audiovisual, Biern va ser directiu de l'Espanyol en tres etapes diferents, una de les quals com a vicepresident. El club ha lamentat la defunció de l'empresari a Twitter:

En assabentar-se de la trista notícia el compte de Twitter de l'arxiu de TV3 i Catalunya Ràdio també ha penjat a la xarxa un extracte d'una entrevista retrospectiva:

ARXIVAT A:
ObituariTelevisió
Anar al contingut