Los Angeles

Mor als 88 anys l'actor mexicà Ricardo Montalbán

L'actor mexicà Ricardo Montalbán ha mort als 88 anys a la seva residència de Los Àngeles. Montalbán va ser una de les cares més populars de la Metro Goldwin Mayer entre el 1940 i el 1960 i un dels primers actors mexicans que va triomfar als Estats Units. L'any 1970 va fundar l'organització Nosotros amb l'objectiu d'ajudar els hispans que, com ell, intentaven obrir-se pas al cinema i la televisió dels Estats Units. I ho va aconseguir, com ho demostra el fet que va aconseguir col·locar la seva estrella a l'anomenada Avinguda de les Estrelles de Hollywood.

Actualitzat
Després d'uns inicis en films mexicans, Montalbán va fer el salt a Hollywood durant la dècada dels 40. Pocs anys després ja va fer de protagonista a "Fiesta", juntament amb l'actriu i nedadora Esther Williams, i va participar en nombroses pel·lícules com "La filla de Neptú". També va interpretar el cap indi a l'últim western de John Ford, "El gran combat", on liderava la fugida de diverses tribus xeienes d'una reserva on els havien confinat fins al seu país nadiu.

Ricardo Montalbán també va aparèixer en sèries de televisió. En aquest sentit, destaca la seva participació en sèries com "La isla de la fantasía" o "La conquista de l'oeste", per la qual va rebre un premi Emmy el 1978. També va interpretar un dels dolents a "Star Trek", tant al cinema com a la televisió.
Anar al contingut