Estats Units

Mor als 81 anys Iwao Takamoto, el creador del gos de dibuixos animats Scooby Doo

El creador del gos de dibuixos animats Scooby Doo ha mort als 81 anys. Iwao Takamoto va començar a treballar als estudis Walt Disney després de la Segona Guerra Mundial i va col·laborar en produccions com "La Ventafocs" o "101 dàlmates". Takamoto, però, va destacar en solitari un cop va abandonar la Disney i va unir-se als estudis Hanna-Barbera, on es va convertir en un dels creadors de personatges animats més populars de la televisió, entre els quals destaca el gos Scooby Doo.

Actualitzat
Iwao Takamoto ha mort als 81 anys a causa d'un atac coronari massiu en un hospital de Los Angeles on el tractaven dels seus problemes respiratoris. Actualment, Takamoto era vicepresident de la Warner Bros.

La feina d'animador d'Iwao Takamoto va començar després de la Segona Guerra Mundial als estudis de Walt Disney, on va ser assistent d'un dels mestres de l'animació, Milt Kahl, creador del tigre d'"El llibre de la selva" i del petit cérvol protagonista de "Bambi". Al seu costat va treballar en clàssics de Disney com "La Ventafocs" i "La bella dorment", a més de "101 dàlmates" i "La dama i el vagabund".

El 1961, però, Takamoto va emprendre la seva carrera en solitari, una carrera plena d'èxits. Aquell any va marxar de Disney per unir-se als estudis Hanna-Barbera.

Juntament amb un dels fundadors d'aquest estudi, Joe Barbera, desaparegut fa poc, i amb el també dissenyador Ed Benedict, el pare d'"Els Picapedra", Takamato és considerat un dels creadors dels personatges animats més populars de la televisió.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut