Barcelona

Montilla nega cap pacte sobre el finançament i dubta que arribi abans del debat de política general

El president de la Generalitat, José Montilla, ha negat que el govern disposi de cap acord sobre el finançament autonòmic pactat amb Madrid, tal com ha apuntat aquest dilluns Duran i Lleida. Montilla diu que el govern espanyol té la pilota "a la seva teulada" i que ha de presentar més propostes, però que de moment no ho ha fet.

Actualitzat
En una entrevista a Onda Cero, Montilla també ha assegurat que dubta d'arribar a cap acord amb el govern de Zapatero abans del debat de política general al Congrés dels Diputats, previst per als dies 12 i 13 de maig. Fonts del govern espanyol ja apuntaven aquest dilluns que l'entesa no arribarà abans d'aquesta data, tot i que ho atribuïen a una estratègia de les comunitats que presideixen polítics del PP.

Montilla ha indicat que no ha rebut encara cap proposta nova del govern espanyol, i ha negat que hi hagi cap pacte sobre el nou model, tal com aquest dilluns ha insinuat Duran i Lleida. El president de la Generalitat ha tornat a repetir que hi haurà entesa si la proposta compleix amb l'Estatut i s'ajusta a les demandes del govern català.

Aquest dilluns, però, en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", la consellera de Justícia, Montserrat Tura, ja ha avisat que les xifres serien segurament "insuficients".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut