Barcelona

Tura: "Segur que la quantitat de diners ens semblarà insuficient"

La consellera de Justícia, Montserrat Tura, adverteix que caldrà preparar-se perquè el nou finançament no aporti els diners esperats. En una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio", Tura ho ha emmarcat en la crisi econòmica. Tura ha dit que el que "segur que ens semblarà insuficient" serà la "quantitat de diners", perquè afectarà, molt especialment, la recaptació en impostos com, per exemple, l'IRPF, l'IVA o els impostos especials. També valora l'opinió qualificada del ministre Caamaño sobre la constitucionalitat de l'Estatut, però adverteix que qui dictamina és el Constitucional.

Actualitzat
"El que segur que a tots ens semblarà insuficient -perquè això passa sempre- és la quantitat de diners." Tura ho ha explicat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" dient que el model de finançament "dóna més corresponsabilitat en impostos com l'IRPF, l'IVA i impostos especials", que són els que més es ressentiran de l'actual crisi econòmica. Tura ha dit que afectarà molt especialment la recaptació en impostos de l'IRPF, que, segons el nou Estatut, dependrà en un 50% del govern de la Generalitat.

D'altra banda, la consellera de Justícia valora l'opinió qualificada del ministre de Justícia, Francisco Caamaño, sobre la constitucionalitat del nou Estatut de Catalunya. Tura, però, ha recordat que qui dicta sentència és el Tribunal Constitucional. "Està bé que ell manifesti la seva opinió, d'altra banda, és un reconegut professor de dret contitucional, per tant, la seva opinió és qualificada, però, finalment serà el constitucional el que emetrà la sentència, que és la que haurem d'avaluar". Recordem que l'Alt Tribunal encara s'ha de pronunciar sobre el recurs contra l'Estatut de Catalunya presentat pel Partit Popular.

La nova llei orgànica del poder judicial

D'altra banda, la consellera de Justícia, Montserrat Tura, considera que amb l'actual ministre, Francisco Caamaño, és més probable que s'aprovi la nova llei orgànica del poder judicial. Tura ha dit que el tracte amb Caamaño és molt més bo que amb Mariano Fernández Bermejo: "El senyor Caamaño havia estat secretari d'estat de relacions amb les corts i és qui més coneix els difícils equilibris per aconseguir avui majories que permetin l'aprovació i la modificació de lleis orgàniques tan importants com la llei orgànica del poder judicial en un congrés que -com vostés saben- està (subjecta) a unes matemàtiques molt complicades."

Sobre l'accés a la Ciutat de la Justícia, Tura ha dit que espera que n'hi haurà prou amb els mitjans de transport previstos, però si no, ha assegurat que s'ampliaran.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut