Rubí

Montilla afirma que l'autogovern no comença ni acaba amb la sentència del TC

El president de la Generalitat ha fet el tradicional discurs per acomiadar l'any. De cara al 2010 i davant la imminència de la sentència del Tribunal Constitucional (TC), José Montilla s'ha compromès a defensar amb fermesa la identitat nacional de Catalunya. Sobre la situació econòmica, el president ha reconegut "que l'any 2009 ha estat un any dur a causa de la crisi i que aquest any que ve, encara que millorarem, també serà un any difícil". El discurs s'emet a TV3 i altres cadenes de televisió locals a partir de les 21.45 h.

Actualitzat
Aquest any, el president de la Generalitat s'ha adreçat als catalans des del Centre de Comandament Integrat dels Ferrocarrils de la Generalitat, a Rubí, des d'on ha destacat l'acord amb l'Estat pel traspàs de Rodalies Renfe.

L'economia ha estat un dels temes més destacats del discurs. José Montilla s'ha referit a l'acord assolit entre el govern, la patronal i els sindicats per fer front a la crisi. "Si tots junts lluitem contra la crisi, tots junts ens en sortirem", ha dit el president, que ha garantit eficàcia per ajudar els sectors més afectats perquè "ningú quedi enrere".

La sentencia de l'Estatut

Davant la imminència de la sentència del constitucional, Montilla ha avançat que, al marge de la resolució, el seu govern continuarà desplegant i exigint el compliment de la llei catalana, "ratificada en referèndum" pels catalans. Catalunya és "una gran nació". "La nostra voluntat d'autogovernar-nos ni comença ni acaba amb una sentència. Es troba fortament arrelada en la nostra història, la nostra llengua i la nostra cultura i ha demostrat que és capaç de superar totes les adversitats."

"Esperem aquesta resolució de manera serena, convençuts de la plena constitucionalitat de l'Estatut, respectant l'estat de dret i buscant la màxima unitat dels ciutadans."

2010, any d'eleccions

L'any que està a punt de començar és decisiu ja que, a la tardor, se celebraran eleccions al Parlament de Catalunya. El president de la Generalitat ha aprofitat per presentar el seu govern com l'opció més realista perquè el país progressi. Els catalans "podreu decidir amb el vostre vot quin camí cal seguir: si hem d'aturar-nos, retrocedir o cercar falses dreceres."

Suport a les famílies dels tres cooperants segrestats

El president de la Generalitat ha aprofitat per enviar un missatge de confiança i de suport a les famílies dels tres voluntaris catalans segrestats a Mauritània. Tenen "el meu suport, el de tot el govern i el de tota la societat catalana. Demanem la seva llibertat immediata i alhora confiem en totes les accions que s'estan duent a terme per aconseguir el seu alliberament."
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut