Mèrida

Monago creu que "tot el pes de la llei" ha de caure sobre Artur Mas si incompleix la Constitució

El president d'Extremadura ha recordat a Mas que tots els presidents autonòmics juren els estatuts d'autonomia i la Constitució. L'estat de dret "no ha d'actuar sobre els pobles, suspenent l'autonomia; ha de fer-ho sobre els governs i els seus presidents". Per això, si Artur Mas "no compleix les seves obligacions", ha de caure sobre ell "tot el pes de la llei".

RedaccióActualitzat
Al igual que ha fet Artur Mas aquest dilluns, el president d'Extremadura  ha pronunciat el tradicional discurs de Cap d'Any. José Antonio Monago ha parlat sobre la consulta convocada a Catalunya el pròxim 9 de novembre i li ha recordat al president català que tot dirigent autonòmic jura els estatuts d'autonomia i la Constitució espanyola. L'Estat de dret "no ha d'actuar sobre els pobles, suspenent l'autonomia, ha de fer-ho sobre els governs i els seus presidents". Per això, si Artur Mas "no compleix amb les seves obligacions", ha de caure sobre ell "tot el pes de la llei".

"La nostra resposta sobre si Catalunya ha de ser un Estat és que ja ho és. Les Comunitats Autònomes som estats perquè formem part d'ell". "Creiem en la convergència entre les autonomies com Europa hi creu entre regions. Defensem obertament més que la unitat d'Espanya, la unió dels pobles d'Espanya". Monago considera que quan se li pregunta a un dels pobles, la consulta en realitat s'està fent al conjunt del país.

El president d'Extremadura ha destacat que defensarà "sempre un estil de fer política", en el qual "l'únic important siguin les idees i les persones per a construir amb humilitat més Extremadura, més Espanya i més Europa entre tots".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut