Tòquio

Mitsubishi confessa que va falsejar les proves d'estalvi de combustible

La companyia automobilística japonesa s'enfonsa un 15% després de reconèixer que va manipular els resultats de 625.000 vehicles

RedaccióActualitzat
Nou escàndol en la indústria automobilística. Primer van ser els motors trucats de Volkswagen i ara són dades de consum de Mitsubishi. En una roda de premsa a Tòquio, el president de la companyia japonesa, Tetsuro Aikawa, ha admès que s'han manipulat els resultats de les proves d'estalvi de combustible en milers de vehicles. Hi ha més de 625.000 cotxes afectats. L'empresa ha explicat que es va modificar la pressió de l'aire aplicada als pneumàtics perquè l'eficiència energètica dels vehicles fos superior a la real.

La falsificació de les dades de consum afecta també cotxes entregats a Nissan, que és qui hauria detectat la falsificació. La compareixença del president de Mitsubishi admetent els fets han provocat la caiguda del 15% de les accions de la companyia a la Borsa de Tòquio.

Les dades es van manipular en quatre models de vehicles de mida petita, amb motors inferiors als 660 centímetres cúbics comercialitzats al Japó. Aquesta falsificació afecta unes 157.000 unitats dels models eK Wagon i eK Space produïts per Mitsubishi des del 2013, 468.000 unitats més del Dayz i del Dayz Roox, tots dos fabricats de manera conjunta per aquesta companyia i comercialitzats per Nissan Motor.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut