Madrid

Militants del PP pròxims a Aguirre impulsen una iniciativa per celebrar primàries al partit

Un grup de militants del PP pròxims a la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, han presentat una esmena de cara al pròxim congrés del partit perquè el president sigui elegit a través d'unes primàries. Els firmants del text, que asseguren que són lleials a Mariano Rajoy, li demanen, però, "valentia" i que no s'oposi a la seva iniciativa.

Actualitzat

L'esmena per portar a terme un procés similar a unes primàries al Partit Popular amb l'objectiu de triar el pròxim líder del partit sorgeix del barri de Salamanca de Madrid, un dels districtes més conservadors i seguidors de les tesis d'Esperanza Aguirre.

La iniciativa, amb la qual es pretén que el president del partit s'elegeixi abans del congrés i per elecció directa dels ciutadans, l'encapçala el conseller madrileny Íñigo Henríquez de Luna, que ha destacat, en la presentació del contingut de l'esmena, que no es tracta d'anar contra ningú, "ni molt menys contra Mariano Rajoy, el nostre president nacional, a qui volem transmetre la nostra lleialtat i el nostre profund respecte".

Henríquez de Luna, però, també ha demanat a Rajoy que tingui "audàcia i valentia" per acceptar "sense por" la iniciativa, que ha comparat amb el procés que segueix el Partit Conservador britànic, on, segons ha assegurat, hi ha un lideratge fort.

El Congrés Nacional del Partit Popular se celebrarà a València a finals de juny, i s'espera que Mariano Rajoy, que aquest dimarts va anunciar la seva intenció de comptar amb Alberto Ruiz-Gallardón per a la nova direcció, pugni pel lideratge amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre.

Anar al contingut