Desenes de milers d'estudiants europeus fan vaga per reclamar una acció urgent contra el canvi climàtic

Alberto AlcántaraActualitzat

Milers d'estudiants europeus han fet vagues i marxes aquesta setmana per reclamar a les autoritats acció urgent contra el canvi climàtic. D'aquesta manera segueixen l'exemple d'una altra estudiant, Greta Thunberg, que porta mesos fent vaga escolar pel mateix motiu.

Aquest divendres, a Ginebra, uns 4.000 alumnes van cridar consignes com "Plus chauds que le climat" ("Estem més escalfats que el clima") i van urgir a prendre mesures contra l'escalfament global ("Menys paraules, més accions").

Els estudiants demanaven la suspensió de l'ús de combustibles fòssils, l'aplicació de polítiques que garanteixin un balanç net d'emissions de gasos d'efecte hivernacle abans del 2030 i que es declari un estat d'emergència climàtica.

La manifestació de Ginebra no va ser l'única del dia a Suïssa: a Lausana, vuit mil estudiants també van protestar pel mateix motiu. També aquesta nit hi ha hagut marxes a Brussel·les, amb més de 10.000 estudiants, o i més de cinquanta ciutats alemanyes, amb més de 20.000 participants.

 


L'exemple de Greta

La protesta que fa cada divendres Greta Thunberg davant del Parlament suec ha estat la inspiració d'aquests estudiants i de molts altres, sobretot a partir del contundent discurs de l'activista davant dels negociadors de la cimera sobre el canvi climàtic COP24 de Katowice, el desembre passat.

Notícia relacionada: El missatge colpidor de la jove activista Greta Thunberg a la cimera sobre canvi climàtic COP24 de Katowice

Sembla que aquesta espurna ha encès la consciència dels més joves, que comencen a actuar de manera individual i col·lectiva.

 

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut