Madrid

Mig milió de joves assisteixen a la missa d'obertura de la Jornada Mundial de la Joventut de Madrid

Una missa multitudinària, que segons l'organització ha aplegat 500.000 joves, ha donat el tret de sortida a la Jornada Mundial de la Joventut de Madrid (JMJ). Milers de joves catòlics de tot el món s'han desplaçat fins a la plaça de la Cibeles per escoltar l'homilia del cardenal arquebisbe de Madrid, Antonio María Rouco Varela, que ha alertat del "relativisme moral i espiritual" que predomina entre els joves. El plat fort de la JMJ serà la visita del papa Benet XVI, dijous que ve.

Actualitzat
Uns 500.000 joves de tot el món participen en la Jornada Mundial de la Joventut, que ha arrencat aquest dimarts a Madrid i que el cap de setmana pot arribar a aplegar un milió de persones. Encara que el papa Benet XVI no viatjarà a la capital espanyola fins dijous que ve, durant aquesta setmana es faran tota mena d'actes preparatoris, des de catequesis fins a actes culturals i concerts. L'arrencada s'ha vist enterbolida per la detenció d'un jove que, suposadament, volia atemptar contra els contraris a la visita del pontífex.

En la missa inaugural, el cardenal Rouco Varela ha demanat als joves que assumeixin el repte d'evangelitzar els joves que tenen "les arrels existencials debilitades per un creixent relativisme espiritual i moral". També ha remarcat que Espanya és una comunitat de pobles "que tenen com a identitat històrica la professió de la fe cristiana".

Jornada 2.0

Les xarxes socials tenen, en aquesta 26a edició de la Jornada Mundial de la Joventut, un protagonisme especial. Des de fa mesos, els espais d'aquesta jornada al Twitter i el Facebook van plens de missatges, informacions i dades sobre l'evolució de les activitats.

Un equip de més de 60 voluntaris s'encarreguen de les edicions digitals de la Jornada, fetes en 21 idiomes per arribar a un centenar llarg de països. De moment tenen més de mig milió de seguidors a les xarxes socials, però confien que en els pròxims dies superaran el milió "d'amics" al Facebook.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut