Microsoft desvela el seu nou invent: el Kin. (Foto: Reuters)
Microsoft desvela el seu nou invent: el Kin. (Foto: Reuters)
Estats Units

Microsoft anuncia la gamma Kin, dos mòbils orientats a les xarxes socials

Els rumors s'han fet realitat i Microsoft ha anunciat fa poca estona que posarà a la venda el seu telèfon mòbil, en col·laboració amb Sharp, que el fabrica, i els operadors Verizon (als Estats Units) i Vodafone (a Europa). Està previst que arribi a Espanya la tardor.

Actualitzat
El nou dispositiu s'anomena Kin i està orientat a les xarxes socials. Quan al Congrés Mundial del Mòbil que es va fer a Barcelona Microsoft va insistir en el seu programari per a mòbil, el Windows 7, ja hi havia la sospita que l'empresa de Redmond pensava anar més enllà, sobretot perquè tant Apple (amb iPhone) com Google (amb el Nexus One) competeixen amb eficàcia amb un aparell propi.

Microsoft presenta l'aparell (amb pantalla tàctil i teclat desplegable) com "l'experiència social definitiva" i està dissenyat per a gent amb una activitat intensa a les xarxes socials. Per això té un flaix més potent, tenint en compte que els usuaris d'aquesta mena valoren molt l'aspecte fotogràfic.

El president d'Entreteniment i Dispositius de Microsoft, Robbie Bach, ho ha explicat així: "Hem creat Kin per a gent que viu connectada, compartint i expressant-se amb els seus amics i familiars. Aquesta generació social necessita més del seu telèfon. Kin és el lloc ideal per veure les coses que t'interessen de la gent més important per a tu". 

Kin està basat en Windows Phone 7 i s'insisteix que vol servir el desig d'estar connectat amb altres persones "i no centrar-se en icones", en una referència clara a les populars aplicacions de la competència. 

La gamma es caracteritza per les formes arrodonides, amb un disseny que recorda inevitablement a Pre i Pixi, els terminals de Palm. Kin One és el més compacte de tots dos, amb un disseny tipus "polvorera" que desplega la pantalla cap amunt. Kin Two és més allargat i s'obre lliscant de costat en la línia del Dexter de Motorola.
Anar al contingut